8 Haziran 2019 Cumartesi

BİNALİ YILDIRIM'DAN MESAJ VAR

Aziz İstanbullular, Binlerce yıllık geçmişinin ardından Fetih müjdesiyle bizlere ilelebet yurt olan bu şehrin mukaddes hatırasını yeniden idrak ettiğimiz günlerden geçiyoruz. O günden bugüne bu
toprakların toplumsal ve ekonomik hayatının ana çekim merkezi olmayı sürdüren İstanbul; yakın tarihimizde yaşanan gelişmeler, dünyadaki sanayileşme hamlelerinin geriden takip edilmesi, planlı kalkınma ve şehirleşme modellerinin hayata geçirilememesi gibi sebeplerle sayısız zorlukla yüzleşmek zorunda kaldı.

1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul Emin Ellere" yaklaşımıyla başlattığı yepyeni bir belediyecilik anlayışıyla bu büyük şehrin o güne kadar 'kronik' olarak kabul edilen sıkıntıları güçlü bir iradeyle çözülmeye başlandı. Sokakları çöplerden, havası kirlilikten kurtarıldı. İstanbulluların sağlığını tehdit eden, bir zamanların altın boynuzu Haliç, yeniden o ihtişamlı günlerine geri döndü. Susuzluk kentin kaderi olmaktan çıktı. Tramvayları, metro ağları, modern yolları, kavşakları, tünelleri, alt ve üst geçitleri, bahçeleri, parkları, kültür, sanat, spor tesisleri derken İstanbul tarih boyunca yaptığı gibi yeniden ayağa kalktı.

Şehrin yüz yıllık hayali Marmaray bu dönemde gerçek oldu. Boğazın iki yakası hem denizin altından hem de üstünden yeniden bir araya getirildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve dünyanın en büyük yeni havalimanıyla İstanbul, dünyada yeniden parmakla gösterilen bir şehir oldu. 25 yıl önce başlattığımız İstanbul seferberliğimizin odağına, şimdi İstanbullu kardeşlerimizi ve onların mutluluğunu alarak bir gönül seferberliği başlatıyoruz.

İstanbul'a verdiğimiz tüm sözleri hayata geçirmemize atfen "Ne dediysek yaptık, yine biz yaparız" inancıyla; gencinden yaşlısına, ev hanımından emeklisine, çocuğundan çalışanına her bir İstanbullunun ihtiyacına cevap vermeyi hedeflediğimiz "Gönül Belediyeciliği" vizyonumuzla belediyecilik anlayışında yepyeni bir sayfa açıyoruz. Bu kitapçıkta İstanbulluların hayatına değer katmayı hedeflediğimiz projelerimizi beğenilerinize sunuyoruz. Her adımımızda Aziz İstanbul'u ve kıymetli hemşehrilerimizi dinleyeceğiz. İstanbul'un ve çocuklarımızın geleceğini inşallah hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz.

Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder