26 Eylül 2019 Perşembe

SALİH SARGIN, " TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLERİM "

Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüplerinden olan ve Mazlum Çoktin'in Kulüp Başkanlığına gelmesinin ardından her açıdan yeni bir yapılanmanın içinde olan Ortaçeşmespor'da bir mesaj da Altyapı Koordinatörü Salih Sargın'dan geldi...
Uzun Yıllar Ortaçeşmespor’u tabiri caizse sırtında taşıyan bir isim olan Serkan Çanur, geçtiğimiz sezon öncesi kulüp tarihine geçecek önemli bir karar alarak Yönetimsel anlamda bir değişikliğe gidilmesinin önünü açmıştı. Mazlum Çoktin’in Başkanlığa gelmesinin önemli bir rol üstelenen Çanur, kendisinin en büyük yardımcısı ve enerji kaynağı olmuş idi.

Ortaçeşme gibi Beykoz’un futbola en fazla ilgi gösteren mahallesinde mevcut konumum değişimi yönünde düşünceleri bilinen Çanur, takımın başına Teknik Anlamda Çetin Nalbantoğlu gibi ilçe spor camiasında sevilen bir ismi getirmişti. Kulüp tesislerinde fiziki anlamda değişimler bölüm, bölüm hayata geçirilirken, İstanbul Süper Amatör Lige geçen sezon sonunda dönülmesi ise başarının ilk halkasını oluşturmuştu.

Adı Ortaçeşmespor ile özdeşleşen Serkan Çanur ile yapacağımız geniş kapsamlı görüşme-röportajımız öncesinde kendisine teknik ve idari anlamda yardımcı olan çalışma arkadaşları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bölümde yeni yapılanmada Altyapı Koordinatörlüğü vazifesini üstlenen Salih Sargın ile yaptığımız röportajı yayınımıza aldık.

Bordo-Beyazlı ekipte geleceğin şekillenmesinde teknik anlamda önemli bir rol üstlenmiş olan Sargın, yeni döneme ilişkin ERHA BEYKOZ'a yaptığı özel açıklamada, hiç de aceleci olmayacaklarının mesajını iletti.

Ortaçeşmespor'un önümüzdeki sezonlarda adından sıklıkla söz ettirecek kulüplerden biri olduğunu söyleyen Sargın, " Burada, Ortaçeşme Mahallesi ve civar mahallelerde müthiş bir genç ve çocuk nüfusu var. İşte biz bu nüfusu sporla buluşturabilmek için sağlam bir araştırma-inceleme yapıyoruz. Bunun için Ortaçeşmespor'un çok önemli bir rol üstlenebileceği düşüncesindeyiz. " diye konuştu.



Ortaçeşmespor Camiasına müthiş bir enerji katan Mazlum Çoktin Başkanın sadece birçok örnekleri olduğunun aksine sadece A takım odaklı bir düşünce yapısına sahip olmadığını söyleyen Salih Sargın, " Mazlum Başkan sadece A Takım odaklı başarının gelip geçici olacağı düşüncesinde. Bu nedenle çok iyi bir Altyapı Yapılanmasını istemekte. Bunun için de ilk etapta yakın arkadaşı olan genç İş Adamlarından Roff Çorap Firması Sahibi Mesut Kopuz'u Altyapı Sportif Direktörlüğüne getirdi. Bizler de teknik anlamda kendisi ile çalışacağız. Tabii ki bu süreç sabır gerektirmekte. Şu anda mevcut kadrolarımızın yanı sıra diğer yaş gruplarında da kadro oluşturma sürecimiz devam etmekte. İnanıyorum ki bu çaba ve harcanan mesainin karşılığı fazlası ile alınacaktır "  dedi.

Altyapı Takımlar Eğitmenliğinde deneyim kazanmış bir isim olan Salih Sargın, 2019-20 Sezonunda görev yapacak olan tüm arkadaşlarına, meslektaşlarına başarı dileklerini iletirken, " Maalesef her fırsatta altyapı, altyapı denmekte ancak gereken ilgi alaka ve yatırımlar yapılamamakta. İşin teknik anlamdaki sıkıntılarının yanı sıra sosyolojik ve  yönetimsel anlamda da yanlışlıkları var. Sadece galibiyete odaklı, nasıl olursa olsun maçlar kazanılsın düşüncesi hakim. Bu da Altyapı Antrenörlerini baskı altına alınmasına neden oluyor. İşte biz bu anlamda örnek bir kulüp olmak istiyoruz. Zoru başarmaya talibiz. Hem A Takım hem de Altyapı Takımlar düzeyinde de başarının yakalanabileceğini göstermek, kanıtlamak istiyoruz. Bu yoldaki en büyük avantajımız ise Mazlum Çoktin Başkanlığında iyi bir yönetime sahip olmamız. Öte yandan bu kulübe yıllarını vermiş olan Serkan Çanur gibi bir ismin olması ise müthiş derecede güzel. Onun  enerjisini pozitif bakış açısının geleceğe dönük çok önemli olduğu düşüncesindeyim. " diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder