15 Ocak 2020 Çarşamba

BEYKOZ BELEDİYESPOR TÜRKİYE KUPASINDA AVANTAJ YAKALADI 31-30


Türkiye Erkekler Hentbol Türkiye Kupası Çeyrek Final 1.maçında Spor Toto ile Beykoz Belediyespor Takımları THF Ankara Spor Salonunda karşı karşıya geldiler. Beykoz Belediyespor ilk yarısını 15-13 önde kapattığı karşılaşmayı 31-30 kazanarak Beykoz’daki Rövanş maçı için avantaj sağlamış oldu.

Salan : THF Ankara Spor Salonu
Hakemler : Ahmet Koç-Nedim Güneş
Spor Toto Sk : Coşkun ( Mustafa ), Alperen 3, İbrahim Üçdağ 6, Sedat 8, İbrahim Yılmaz 2, Atakan 1, Yiğit 5, Can 1, Halil İbrahim Öztürk 5, Şener, Ali, İlkan, Kaan, Emre
Antrenör : Murat Bilge
Beykoz Belediyespor :  Yağız ( Mehmet Emre ), Çağlayan 1, Ozan 6, Yakup Yaşar 5, Mikail 2, Gökhan 10, Emre Keskin 6, Ousame 1, Yurı  Doğukan, Fatih, Musa ( Derin-Ümit-Murat )
Antrenör : Mesut Ilgın
İlk Yarı : 15.-13 Beykoz Belediyespor
Kırmızı Kart : Çağlayan Öztürk ( 51.58 Dk.-Beykoz Belediyespor )
Sarı Kartlar : Şenel, İbrahim, Sedat ( Spor Toto ), Gökhan ( Beykoz Belediyespor )
7 Metre Atışları : Alperen Pektaş ( 1 Attı 1 Kaçırdı ), Atakan ( 1 Gol ), Halil ( 1 Gol ) Ozan Erdoğan ( 1 Kaçırdı ), Emre  Keskin ( 1 Gol )
Beykoz Belediyespor karşılaşmaya Kalede Yağız-Yurıı-Gökhan-Çağlayan-Mikail-Usame ve Yakup Yaşar yedilisi ile başladı. Ev Sahibi Spor Toto Takımı ise Kalede Coşkun-Alperen-Sedat-İbrahim Üçdağ-Yiğit-Can ve Halil İbrahim yedilisi ile sahada yer aldı.
Karşılıklı ataklarla başlayan oyunda 3 dakikalık sürede iki takım da gol kaydına muvaffak olamadı. İlk gol 3.10 Dakikada ev sahibi takımdan Sedat Yıldırım ile gelirken, bu gole karşılık Beykoz Belediyespor Yakup Yaşar Simsar ile karşılık verdi. Spor Toto atağında Yiğit’in çektiği şut Kaleci Yağız’ın yüzünde patlarken, yetenekli isim yaşadığı sakatlık sonrası tedavi edilirken Kaleye Mehmet emre geçti.
Bu andan sonra iki takımın oldukça istekli oyunu karşılıklı goller ile beraberlik anlarına sahne olurken, 2-2, 3-3 ve 4-4 ile devam eden oyunda Yakup Yaşar ve Ozan ile iki gol bulan Beykoz Belediyespor ilk kez 2 farkı yakaladı. Ozan Erdoğan’dan kimsenin beklenmediği gol ile 8-5 ile 3 farkla öne geçen Beykoz Belediyespor karşısında ev sahibi takım Sedat ile goller bulmakta idi.
Bu anların ardından iki takım da üst üste birer 7 metre atışlarından Ozan ve Alperen ile boş dönerken Mikail ve Ozan Erdoğan ile gelen gollere Sedat ve Atakan ikilisi ile cevap veren Spor Toto Takımı 13-10 ile geri düşmekten kurtulamadı. Son atak öncesinde Beykoz Belediyespor 15-13 önde iken Şener Can ile çıkılan son atakta Yağız ayakları ile şutu çıkarınca devreyi Beykoz Belediyespor önde tamamladı.
Müsabakanın ikinci devresine Beykoz Belediyespor Takımının atağı başlanırken Yurıı ile gelen golün ardından maç bir kez daha 3 farklı skora döndü 16-13. Halil İbrahim’in 7 Metre ve ardından Alperen ve Yiğit ile gelen goller ile maç 33 Dakikada 16-16 oldu. Bu bölümde Beykoz Belediyesor Yakup Yaşar’ın 2 Dakika cezası nedeni ile 6 kişi ile mücadele ertmekte idi. Konuk Takıma atağında Usame’nin şutunun direkten dönmesinin ardından Spor Toto Halil İbrahim ile bulduğu gol ile 34.02’de uzun zaman sonra öne geçti.
17-17, 21-21, 26-26, 28-28 ile beraberlik anlarının ardından Beykoz Belediyespor Günün en golcü ismi olan Gökhan Örnek ile bulduğu golün ardından 53.44 Dakikada 29-28 öne geçti. Spor Toto Takımı bu andan sonra mola hakkını kullandı. Ev Sahiibi takım atağında Beykoz Belediyespor Kalecisi Mehmet Emre’nin yaptığı kurtarışın ardından Emre Keskin’in şık bir gole imza atmasının ardından durum 30-28 oldu.
Spor Toto Takımında golcü isimlerden Sedat Yıldırım’ın kaydettiği gol ilse fark yine tek indi. Halil İbrahim’in direkten dönen şutu sonrasında karşı atakta Yurıı Babenkov karşı karşıya kaldığı anda çektiği şutun Kaleci Mustafa’dan dönmesi sonrasında Sedat Yıldırım’ın golü ile maça yeniden eşitlik geldi. Beykoz Belediyespor’da günün kahramanı olan Gökhan Örnek’in kaydettiği gol Beykoz Belediyespor Takımı 31-30 öne geçti. Karşı atakta rakibine faul yapan Usame Boudjenah 2 Dakika cezası ile oyun dışı kaldığında son 55 saniyeye girilmiş idi. Ev sahibi takım son atak hakkında Kaleci Mehmet Emre’ye takılınca maçı Beykoz Belediyespor Takımı tek farkal kazanıp rövanş maçı için kendisine avantaj sağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder