22 Nisan 2020 Çarşamba

ÇOCUKLAR HAYAL ETTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YAPTI...AKBABA BİR İLKE SAHNE OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'a yapmış olduğu ziyaret sırasında açıkladığı projeyi Akbaba'da hayata geçirdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof.Dr.Yasin Çağatay Seçkin tarafından hizmete açılan park nedeni ile bölge halkı gayet memnun idi

.Akbaba Mahallesindeki bu güzel Projede Kendisi de Beykozlu olan Yüksek Peyzaj Mimarı Fatma Cevizci….Projenin Birimler Arası Koordinatörlüğünü yapıp yapım aşamasını yönetti..



Beykoz'a yapmış olduğu ziyaret sırasında, çocuklar tasarlayacakları parkları hayata geçireceklerini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk çocuk parkını Beykoz Akbaba Mahallesi'ne yaptı.
Büyük oranda yapımı tamamlanan çocuk parkının şartların el vermesi durumunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılması planlanıyordu.



Koronvirüs salgını nedeniyle açılışın online sistemle yapılması ve İBB'nin instagram hesabından canlı olarak yayınlanacağı öğrenilirken, parkın 23 Nisan'dan itibaren kullanıma açılacağı kaydedildi.
Çocukların tasarımını Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, “İstanbul'un Çocukları Parklarını Tasarlıyor” projesinin ilk parkı bitti. Çocukların hayal gücüyle ve tamamen onların fikir ve çizimleriyle tasarlanan Beykoz Akbaba Köyü Parkı, İBB'nin Katılımcı belediyecilik anlayışı ile uygulamaya konulan ilk proje olma özelliğini taşıdı.



İstanbul'un Çocukları Parklarını Tasarlıyor projesinin duyurusu, katılım esası ile muhtar, mahalleli, ilkokul ve ortaokul yönetimleri üzerinden açık çağrı ile gerçekleştirildi.
Ulaşılan 6-14 yaş arası toplam 100 çocuk ile katılım esaslı yöntemlerin uygulandığı atölyeler gerçekleştirildi. Katılım atölyeleri; saha, eskiz ve tasarım çalışmalarını içerdi. Çocuklar yaş aralıklarına uygun yöntemler kullanılarak odak gruplara ayrıldı. Atölye çalışmalarında şehir plancısı, peyzaj mimarı, endüstri ürünleri tasarımcısı gibi profesyonellerin kolaylaştırıcılığında, çocuklar, nasıl bir park istediklerine dair hayallerini ifade etti. Park alanına giderek sorunları ve potansiyelleri, yerinde tespit etti. İhtiyaçları ve talepleri dile getiren çocuklar, çözüm önerileri geliştirdi. Gerçekleştirilen maket atölyesi ile çözüm önerilerini tasarım yolu ile somutlaştırdı.
Atölye verileri ile Beykoz Akbaba Köyü Parkı, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İSTON AŞ, Medya AŞ işbirliğiyle, baştan sona yeniden yapılarak çocukların kullanımına hazır hale getirildi.

Yine çocukların katılımıyla projesi hazırlanan parka, 23 Nisan 100. Yıl Parkı adı verildi. Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç ise, "mahallemize parkın kazandırılmasında emeği geçen İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder