7 Temmuz 2020 Salı

KENT KONSEYİNİN YENİ YERİNDE "BEYKOZ'UN ŞİİR HALİ " ÖDÜL TÖRENİ VARDI


Beykoz Kent Konseyi Beykoz Hobi Bahçesi olarak bilinen yerde bulunan binadaki yeni yerine taşındı. Açılış töreni ile birlikte Pandemi sürecinde düzenlenen etkinliklerden olan " Beykoz'un Şiir Hali " Adlı Beykoz Kent Konseyi Şiir Yarışmasında derece alan şiir sahiplerine ödülleri taktim edildi.

Gerçekleşen özel törende İlçe Genelindeki bazı STK Temsilcileri de hazır bulundu. Dereceye giren iki şiir Fuat Kuş'un, diğeri ise ödül kazanan isim olan Arzu Başlantı'nın sesi ile katılımcılar dinletildi.



Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu programda açılış konuşmasını yaparken, Pandemi Sürecini boş geçirmediklerini söylerken Şiir Yarışmasının da bunun örneklerinden biri olduğunu ifade etti. Kabahasanoğlu, Beykoz Kent Konseyi Seçimlerinin ardından göreve başladıkların günlerde Belediye Başkanı Murat Aydın ile kendilerine bir yer tahsisi için görüş birliğine vardıklarını söylerken, " Başkanımız Hobi Bahçesi olarak bilinen bu yerdeki binada tadilat işlemlerinin yapılmasının ardından burasını bize tahsis etti, teşekkür ediyoruz. Burada özgün ve özgüvenli çalışmalarla çok güzel fikir ve projeler üreteceğiz " diye konuştu.



Beykoz Kent Konseyi olarak birçok proje ve çalışmalarının gündemlerinde olduğunu anımsatan Başkan Kabahasanoğlu, " Bilindiği üzere Kent Konseyimiz dahilinde önce Engelliler Meclisi, ardından Kadın Meclisini açıp çalışmalara başlatmıştık. Pandemi sürecinde gençlik, yaşlılar ve çocuk meclislerimizi açamamıştık. Biz Beykoz Kent Konseyi olarak her ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşansa da yoğun çalışamalar gerçekleştirdik. Bugün ödül törenini gerçekleştirdiğimiz Şiir Yarışması bunlardan biri. Yine Pandemi Sürecine denk gelen Ramazan Ayında İlçe Müftülüğümüz ile birlikte bir ortak çalışma yaptık ve Sayın İlçe Müftümüz yapılan çekimler ile her gün bir tema, ayet ve hadisi Beykozlulara aktardı, paylaşımı yapıldı. " dedi.



İLK 3 ŞİİRİ YAZANLARA  ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Düzenlenen açılış töreninde Şiir Yarışmasında ilk üç dereceyi elde eden eserlere plaket taktimi gerçekleşti. İlk önce yarışmada üçüncü olan " Beykoz benim ömrüm " adlı şiiri yazan Ayten Macit'e Plaketini ve Ödülünü Beykoz Belediye Başkan Yardımcılarından Bünyamin Korkmaz taktim etti.

Şiir Yarışmasında ikinciliği " Beykoz'da Mavi Zamanlar " adlı şiiri ile Arzu Başlantı alırken kendiseine ödül ve plaketini Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Gaye Zayıf ile birlikte sundu.

Şiir Yarışmasında birinciliği " Ahu Kaptana Veda " isimli şiiri ile Asım Bayçınar elde ederken kendisine ödülü ve plaketini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın taktim etti.

MURAT AYDIN'DAN ÇOCUKLUK YILLARINDAN BİR ANI

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın programda yaptığı konuşmada bu özel günün yaşanmasında katkıları olan Beykoz Kent Konseyi Başkan ve Yöneticilerine, Kültür Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederken, kendisinin  bugün farklı bir gün yaşadığını ifade ederken, 60.yaş gününü kutlayanlara da ayrıca teşekkürlerini iletti. Murat Aydın konuşmasının devamında doğum gününe ait yaşanmış günlere ait aktarımlarda bulundu., " 07.07.2020  gibi bir yazı dizimi doğduğum evin duvarlarında vardı. Babam çivi ile doğduğum ahşap evin duvarına bunu yazmıştı, yani 07.07.1960...ben çevrede olanların farkına varmaya başladığımda bu nedir diye sordum, bu senin doğduğun gün dedi. O dönemlerde Nüfusa Kayıtlar sonradan oluyordu ama babam aynı tarihi not düşmüştü kaydımda. Anneme, babama, aileme, yakınlarıma bizleri yetiştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayyıldızlı bayrağımızın gölgesinde 60 yıllık bir ömre ulaştık. Bugün burada iki psikolojiyi birden yaşamaktayım. Belki 10, 15, 20 yaşında olsanız hoşunuza gider, farklı şeyler hissedersiniz, ancak şimdi Aslında ebedi olan yaklaşmaktayız, her geçen gün dünyadan ayrılışa yaklaştığımız bir gün olmakta. Bireysel olarak sağlıklı mutlu bir ömür yaşadık, diğer yandan ülkeme hizmet etme şansı da yakaladım. 15 Aydır da kader bizi Beykoz'a getirdi. " 



ARZU BAŞLANTI BİZİM REKLAM SESİMİZ OLDU

" Bugün burada hem Kent Konseyinin yeni yer açılışını hem de onların düzenlediği Şiir Yarışması Ödül Törenini birlikte yapıyoruz. Gerçekten de etkiliyiz, güzel şiirler ortaya çıktı. Zaten bizim Edebiyatımız, Türkçe'miz güzel kullanıldığında gönüllere etki ediyor. Yarışmada ikincilik ödülünü alan Arzu Başlantı Hanımefendi kardeşimiz aynı zamanda bizim " Reklam Sesimiz " oldu. Beykoz Belediyemizin Tanıtım Filmlerimizin seslendirmesini bazen kendi sözlerini de katarak aktaran isim. İleride Beykoz'un Sesi dendiğinde kendisi akla gelecek. Dereceye giren şiiri kendi sesinden dinlediniz. Diğer iki kardeşimizin şiir okumalarını ise Futa Kuş kardeşimiz güzel sesiyle yapmış. Güzel Şiirler Güzel okunur, 3 kardeşimize de teşekkür ediyorum, zihinlerine yüreklerine sağlık. " 



ORTAK AKLA KULAK VERİLMELİ

Beykoz'un çok güzel bir yer olduğuna değinen Başkan Murat Aydın, " Ama gelecekte çok daha güzel olacak. Yeter ki ortak akla kulak verelim. Bunun içinde Kent Konseyin Aktif bir çalışma süreci yaşaması çok önemli. Ben bu anlamda Hem Kent Konseyi Yönetim Kuruluna hem de Komisyonlarda görev alan arkadaşların hepsine çok,çok teşekkür ediyorum. Bu arada Hobi Bahçesini Başkanlık Döneminde Yapıp hizmete açan Merhum Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek', de rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun. Ayrıca Şiir Yarışmasında 87 Şiir müracaatı oldu, derecelendirmeyi yapan değerli Jüri Üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum " diye konuştu.


Programın bir sonraki aşamasında Juri Üyelerinden olan Aykut Nasip Kelebek'e Plaketi Beykoz Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Saniye Efe, Erdal Öztürk'e Kent Konseyi Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Binnur Elmacı, Ozan Derviş'e, Beykoz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan tarafından verildi, diğer Juri Üyeleri olan Saadettin Acar ve Ahmet Murat Şehir dışında olduğundan plaketleri sonradan verilecek.



Programın son bölümünde ise Beykoz Kent Konseyi Yeni Binası açılış kurdelesinin kesimi yapıldı. Programı takip eden davetlilere " Beykoz'un Şiir Hali " Kitabı hediye edildi.

TALİP ERCAN / ERHA BEYKOZ 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder