19 Aralık 2020 Cumartesi

BEYKOZLU SANATÇI SELÇUK YILDIZ " TAY " ADI SİNEMA FİLM İLE CANNES FİLM FESTİVALİ İÇİN KOLLARI SIVADI


Beykoz İlçemizden değişik alanlarda hizmet verme gayretinde olan insanlardan biri o Şarkıcılık, Türkücülük derken farklı bir kulvara, Film Sektörüne hızlı bir giriş yapma düşüncesinde olan bir ismi konuk edeceğiz sayfalarımıza...Selçuk Yıldız...

Selçuk Yıldız ifade ettiğimiz gibi türkücülük ile başlayan serüveninden erken bir çıkış yaparken bir bakım ara vermiş iken Sinema-Film Sektöründe şansını deneme düşüncesini hayata geçiriş durumda.

Üstelik bu düşüncesini en yüksek perdeden hedefler ile zorlu ve meşakkatli bir sürece çevirmiş durumda. Selçuk Yıldız'ın Başrolünü oynadığı " Tay " Adlı Sinema Filminin çekimleri tamamlanmış iken Filmin Cannes Film Festivali için adaylık süreci de başlamış durumda. Yıldız bu süreci başarı ile tamamlayacakları düşüncesinde.



" Tay " Sinema Filminin konusu da dikkat çekici...çünkü birçok kez beyazperde ve televizyon ekranlarından yansıtılmış bir konu içermekte. Taşradan, İstanbul'a göç eden iki kardeşin zorlu mu zorlu yaşam mücadelesinden kesitler sunulmakta.

Türk Sinema tarihinde Tabiri Caizse " Köyden indim şehire " misali neşeli, dramatik sahneleri de içeren filmeler de oldukça dikkatleri çekmekte idi. Bu kez aynı konuyu bir dram türünde yansıtma gayretinde olmuş Filmin Yönetmeni Murat Özen...

Filmi ilginç kılan ve merak oluşturan bir özelliği ise başrolünde bir Beykozlu Sanatçının olmasının yanı sıra değişik bölümlerinde ilçemizden tanıdık simaların da yer alıyor olması. Buna ilaveten ilçemizin değişik mekanlarında çekilmiş olması da izleyicilere farklı bir keyif ve izleme heyecanı da katacak gibi.

Fransa'da 12-23 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan ve dünyanın kendi alanında en büyük organizasyonların başında gelen Cannes Film Festivalinin 73. Dünyada yaşanan Koronavirüs Salgını nedeni ile ertelenmiş durumda.

Festivalin Sanal Alemde olma ihtimali ortaya çıkmış iken bu durum Selçuk Yıldız ve Film Ekibinde de farklı bir beklentiler oluşturmuş durumda. Genç oyuncu " Tay " Filminin ilgi çekici konumu ve zengin görselleri ile yarışmaya alınacağı iddiasında bulunmakta.

Selçuk Yıldız bunun için çok ama çok zorlu bir sürecin yaşanacağı konusunu bilmekte ancak peşinen de pes etmeye niyetli değil. " Eğer ki sizin hayalleriniz varsa mutlak surette ona bir gün ulaşma ihtimaliniz de var demektir. Biz bu film ile bu yolda ilk adımlarımızı attık. Filmimiz kabul edilir ya da edilmez ancak, gerçekten de ortaya çok güzel bir proje çıkardık diyebilirim. Çekim anlarında yaşadığımız heyecan bizlerin doğru yolda olduğunun bir göstergesi. Öte yandan " Tay " Filminin İlk Kez Bir Beykoz Sinema Filmi olma özelliği de var. Bu anlamda bizlere desek olan katkı sunan değerli hemşerilerimize de teşekkür etmek isterim. Çekimlerimiz Anadolukavağı ve Ortaçeşme gibi Beykoz'un mekanlarında oldu. " diye konuşan Yıldız'a çıkmış olduğu yolda başarılar dileriz.

" Tay " Adlı Sinema Filminin Fragmanı ise Youtube üzerinden izlenmeye başlanmış durumda.

https://www.youtube.com/watch?v=F6Or9QrBHgY&fbclid=IwAR0Ck1j6E2Lxns94zxuyKNR3oEmpmNQvN5sitJ7J0zzLaEKmXZpp8NwkJ-0



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder