19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Beykoz’un hemen her sokağında farklı etkinliklerle kutlandı.
Kurtuluş mücadelesinin Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılışının 106. Yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da coşkuyla kutlandı.
Beykoz Kaymakamlığının himayelerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile 19 Mayıs kutlamaları resmen başlamış oldu.
Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Resmi çelenk töreninin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenklerini bıraktı.
Kutlamalar, 120 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nın taşınmasıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle Paşabahçe Stadı’nda devam etti.
Buradaki programa, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İstanbul Boğaz Komutanına Vekaleten Gürsel Bektaş, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Doç. Dr. Barış Duman, Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, kamur kurumlarının müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Kurak, Beykoz Müftüsü Muhammed Likoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, gençler ve gençler katıldı.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu’nun gerçekleştirdiği konuşmanın ardından gençlerin gösterileri başladı.
Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi müzik grubunun sevilen eserleri enstrümanlarıyla çalarak seslendirmesinin ardından İlçe Spor Müdürlüğü sporcuları Judo gösterisinde hünerlerini sergiledi.
Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinde hünerlerini sergilerken, okullar arası 19 Mayıs atletizm seçme yarışmalarında derece yapan sporcular, final koşusu yaptı.
Atletizm yarışmasının ardından sonuçlar genç kızlarda, birinci Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Pelin Cansu Uysal, ikinci Ferit Anadolu Lisesi’nden Nilüfer Nuriye Emre, üçüncü ise Celal Aras Anadolu Lisesi’nden Zeynep Nida Deliak, genç erkeklerde birinci Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ramazan Emir Sağır, ikinci Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Utku Aslantaş, üçüncü Celal Aras Anadolu Lisesi’nden Üyevs Aytaç şeklinde oldu.
Okul Sporları İstanbul şampiyonasında başarılı olan Beykozlu öğrencilere ödüllerini Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel tarafından verildi.
Okul Sporları Futsal İstanbul Şampiyonu TFF Celal Aras Spor Lisesi sporcuları ödüllerini İstanbul Boğaz Komutanı Vekili Albay Gürsel’den futbol müsabakalarında da İstanbul Şampiyonu olan TFF Celal Aras Spor Lisesi sporcularına ödüllerini Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer’den aldı.
Buradaki programların ardından Riva’da 19 Mayıs coşkusu uçurtmalarla göğe yükseldi.
RAK-DER, Riva Derneği, TÜSHAD ve Riva Spor Kulübü’nün birlikte organize ettiği Riva Uçurtma Şenliğinde gençler çok sayıda uçurtmayı gökyüzüne bıraktı.
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Beykoz Belediyesi Mete Gazoz Okçuluk Tesisleri’nde açık hava okçuluk turnuvasının finali gerçekleştirildi.
Dereceye giren gençlere ödüllerini Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel verdi.
19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde Beykoz’da bir de açılış yapıldı. Beykoz Belediyesi’nin hazırlıklarını kısa bir süre önce tamamladığı Yücel Çelikbilek Fitness Merkezi’nin açılışı, Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, Yardımcıları, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, BİSK Başkanı Asım Özdemir ve vatandaşlarıyla katılımıyla gerçekleştirildi.
Gürzel burada yaptığı konuşmada, “Bu merkezin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Beykoz’umuza hayırlı, uğurlu olsun. Merkezimiz tüm komşularımıza sağlık ve mutluluk getirsin.” İfadelerini kullandı.
Kutlamalar, Beykoz Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen meşale yürüşüyle sona erdi.
Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, Yardımcıları, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen meşale yürüyüşü Paşabahçe Meydanı’ndan start aldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder