Beykoz Şahinkaya Mevki, Türk Alman Üniversitesi karşısında yapılan Hastane Harfiyat sahası insanları korkutmaya devam ediyor.
Belirli ve özellikle de Cumartesi günleri yapılan anonslar ile dinamit patlama yöntemi ile kayaların kırılma işleminde bir sonraki patlamalar çok daha fazla şiddetli olmakta.
İlk başlarda düşük şiddetli başlayan dinamit patlamalarında şimdilerde neredeyse iki katı bir şiddetli sarsıntı ortaya çıkarmakta.
Bölgede yaşayan vatandaşları Dinamit patlama işleminin ilgili kurumlarca denetlenip denetlenmediğini , hangi oranda dinamit kullanıldığını sorgulamakta.
ERHA Beykoz'a açıklamada bulunan vatandaşlar, " İlk önceleri yoğun toz nedeni ile çiğerlerden sağlık problemi yaşayacağız derdik, şimdilerde ise kalpten gideceğiz. Nedeni ise bu kadar yerleşim yeri varken bu kadar yüksek sarsıntı yapan dinamit patlamaları. İlk başlarda alışmış idik ancak şiddet arttıkça arttı. Bir gün yetkililer kim ise gelip evimizde beklesin ve patlama şiddetini beraber hissedelim. Çoluk çocuk perişan oldu, her patlamada aynı korkuyu yaşamak istemiyoruz. Bir denetim şart, her halde işi alan firma ne kadar taş çıkarsam karıma mantığı gütmekte. Türk-Alman Üniversitesine verilen yerde neden yapılmadı bu hastane işi, sırf kayalık bir arazi tercih edildi. Bunun mantıklı bir açıklaması olamaz. Bu patlama şiddetini denetleyecek kurum yok mu? evden fazla müzik sesi gelse şikayet üzerine gelen uyaranlar, kat be kat patlamaların şiddetine sessiz kalmakta. Bu iş gelecek yıl Haziran ayına kadar devam edecekmiş tabi ki bizler kalpten evlerimiz yıkılmaktan kurtulursak! " diye serzenişte bulundular.
Vatandaşlar ayrıca her işte mecburi olan İnşaat Sahasındaki İş Güvenliği uzmanın da bu şiddet artımına ne diyeceğini merek etmekte.
Yine aynı sorun kapsamında vatandaşlar Kandilli Deprem İzleme merkezinden oluşan şiddetin oranının tespitini de isterlerken, " Geçmişteki İstanbul depremlerinde bu kadar şiddete şahit olmadık ne 17 Ağustos ne de başka zamanlarda " dediler.
ERHA BEYKOZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder