15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Beykoz Sahil Etkinlik Alanı’nda anma programı düzenlendi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.
Programda konuşan Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, 15 Temmuz’un milletimizin demokrasiye, bağımsızlığa ve millî iradeye sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Aziz milletimizin o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek hain darbe girişimine karşı destansı bir mücadele verdiğini ifade eden Ürkmezer, 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Kaymakam Ürkmezer, şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi ise şükranla anarak, milletimizin birlik ve beraberlik içinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.
Protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Program kapsamında şair ve yazar Serdar Tuncer tarafından şiir dinletisi sunulurken, 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimi ile Mehteran Takımı gösterisi de büyük beğeni topladı. Program boyunca 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün anlam ve önemine vurgu yapılırken, aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimiz ise şükranla yâd edildi.
Program, Beykoz İlçe Müftüsü Muhammet Likoğlu tarafından yapılan dua ve selâların okunmasının ardından sona erdi. Programa; Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Garnizon Komutanı Tuğamiral Özgür Erken, Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk ve protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE ONÇEŞMELER SERBOSTANİ MUSTAFA AĞA CAMİİNDE MEVLiD PROGRAMI DÜZENLENDİ
15 Temmuz’un 10. Yıl dönümünde Beykoz Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer Onçeşmeler-Serbostani Mustafa Ağa Camiinde şehitlerimiz adına okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı.
Kaymakam Dr. Ürkmezer Kurum Müdürleri STK'lar ve halkımızın katılımıyla Onçeşmeler- Serbostani Mustafa Ağa Camiinde gerçekleşen programda Aziz şehitlerimizin Ruhu için öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası ikram dağıtımı gerçekleştirildi.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI
Beykoz İlçe Protokolü Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 10. Yıldönümünde şehitlerimiz Hasan Kaya’nın Kavacık mezarlığında ki kabrini ve Murat Akdemir’in Kandilli mezarlığında ki kabrini ziyaret etti.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan dua sonrasında şehitlerimizin ailelerine başsağlığı dileyen Kaymakam Dr. Ürkmezer şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZLE KAHVALTI PROGRAMINDA BİR ARAYA GELİNDİ 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Kemankeş Restoran’da gerçekleştirilen programda, şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya gelinerek birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapıldı. Programda konuşan Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, 15 Temmuz’un yalnızca bir anma günü değil, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Hain darbe girişiminin, aziz milletimizin cesareti, şehitlerimizin fedakârlığı ve gazilerimizin kahramanlığı sayesinde bertaraf edildiğini belirten Ürkmezer, 15 Temmuz’un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurgulayarak şehit aileleri ile gazilerin her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu ifade etti. Ürkmezer, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi. Programa; Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Özgür Erken, Beykoz Cumhuriyet Başsavcı Vekili Burak Dağ, ilçe protokolü, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve kıymetli aileleri katıldı.
KAYNAK - BEYKOZ KAYMAKAMLIĞI















Hiç yorum yok:
Yorum Gönder