4 Ekim 2026 Pazar

30 SPORCUYLA BAŞLAYAN HİKÂYE 11. YILINDA 8 TAKIMA ULAŞTI...BEYKOZ VOLEYBOL KULÜBÜ


Beykoz’un ilk voleybol ihtisas kulübü olan Beykoz Voleybol Kulübü, yeni sezonda Minik, Midi, Küçük, Yıldız, Genç ve A Takım

olmak üzere 8 takımla voleybol branşında tüm yaş kategorilerinde Beykoz’u temsil edecek.

Beykoz’da 2015 yılında deneyimli antrenör Bektaş Durmaz tarafından kurulan Beykoz Voleybol Kulübü, 11 yıllık çalışmanın ardından ilçenin önemli voleybol altyapılarından biri haline geldi. Çubuklu’da 30 spor okulu öğrencisiyle başlayan yolculuk, bugün 100’ün üzerinde aktif lisanslı kız sporcunun yer aldığı 8 takımlı bir yapıya dönüştü.




BELEDİYE KULÜBÜNDEN BEYKOZ VOLEYBOL KULÜBÜ’NE

Bektaş Durmaz’ın Beykoz’daki voleybol çalışmaları ise 2015 yılından çok daha önce başladı. Durmaz, Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde voleybol branşının kurulmasına öncülük ederken, altyapı çalışmalarından A Takım seviyesine kadar çeşitli kategorilerde görev yaptı. Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü A Takımı’nın üst liglerde başantrenörlüğünü de üstlenen Durmaz, bu dönemde edindiği deneyimi daha sonra kendi kulübünün yapılanmasına aktardı.

2015 yılında belediye kulübüyle yollarını ayıran Durmaz, voleybol çalışmalarını Çubuklu’da sürdürme kararı aldı.




30 SPORCUYLA BAŞLAYAN 11 YILLIK YOLCULUK

Bugün Çubuklu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu olarak kullanılan, o dönemde ise Atatürk Ortaokulu Spor Salonu olan tesiste 30 spor okulu öğrencisiyle çalışmalar başladı.

Aradan geçen 11 yılda binlerce kız çocuğunu voleybolla buluşturan kulüp, bugün 100’ün üzerinde aktif lisanslı sporcusuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bektaş Durmaz, kuruluş sürecini şu sözlerle anlattı:

“2015 yılında Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile yollarımızı ayırdıktan sonra Çubuklu’da Atatürk Ortaokulu’nun spor salonunda 30 spor okulu öğrencisiyle çalışmalarımıza başladık. Bugün 11. yılımızdayız. Bu süreçte binlerce kız çocuğunu voleybol sporuyla buluşturduk.”

Kulübün 11 yıllık hikâyesinde aynı salonun özel bir yeri olduğunu belirten Durmaz, yıllar önce Atatürk Ortaokulu Spor Salonu olarak kullanılan tesiste başlayan çalışmaların bugün Çubuklu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda büyüyerek devam ettiğini ifade etti.

BEYKOZ’U TÜM YAŞ KATEGORİLERİNDE TEMSİL EDECEK

Beykoz Voleybol Kulübü, yeni sezonda Minik, Midi, Küçük, Yıldız, Genç ve A Takım kategorilerinde toplam 8 takımla liglerde mücadele edecek.

Son üç yıldır A Takım düzeyinde Bölgesel Lig’de Beykoz’u temsil ettiklerini belirten Durmaz, yeni sezonla birlikte kulübün voleybol branşında tüm yaş kategorilerinde ilçeyi temsil edecek noktaya geldiğini söyledi.

Durmaz, “Çubuklu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda 11 yıldır vermiş olduğumuz emeğin sonucunda artık Beykoz’un ismini liglerde 8 takımla temsil eder bir duruma geldik. 100’ün üzerinde aktif lisanslı kız çocuğumuz kulübümüzde spor yapıyor.” dedi.

“BEYKOZ VOLEYBOL AİLESİ” BÜYÜYOR

Kulübün yıllar içerisinde yalnızca takım ve sporcu sayısını artırmadığını, sporcular ve velileriyle birlikte güçlü bir aile yapısı oluşturduğunu belirten Durmaz, “Sporcularımız ve velilerimizle birlikte hep sloganımız ‘Beykoz Voleybol Ailesi’ oldu. Bunu bugün 11 yıllık sürecimizin sonunda başardığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.



ALTYAPIDA BÜYÜK EMEK

Kulübün bugünlere gelmesinde altyapı çalışmalarının önemli rol oynadığını belirten Durmaz, özellikle Yiğit Eren Karadeniz ve Nisa Kurhan’ın altyapı yapılanmasında büyük emekleri bulunduğunu söyledi.

Beykoz Voleybol Kulübü’nün bir başka önemli özelliğinin ise voleybola yeni antrenörler kazandırması olduğunu belirten Durmaz, yıllar içerisinde çok sayıda genç antrenörün yetişmesine katkı sunduklarını ifade etti.

30 SPORCUDAN 8 TAKIMA

2015 yılında Çubuklu’da 30 sporcu ile başlayan Beykoz Voleybol Kulübü’nün 11 yıllık yolculuğu, bugün 100’ün üzerinde aktif lisanslı kız sporcu ve 8 takımla devam ediyor.

Beykoz’un ilk voleybol ihtisas kulübü olan Beykoz Voleybol Kulübü, yeni sezonda Minik, Midi, Küçük, Yıldız, Genç ve A Takım olmak üzere 8 takımla voleybol branşında tüm yaş kategorilerinde Beykoz’u temsil edecek.

Çubuklu’da başlayan bu 11 yıllık hikâyenin yeni hedefi ise daha fazla Beykozlu çocuğu voleybolla buluşturmak ve “Beykoz Voleybol Ailesi”ni büyütmek.

ERHA BEYKOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder