21 Ekim 2026 Çarşamba

BEYKOZ'A KONUŞLANACAK TCG YAVUZ FIRKATEYNİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 


TCG Yavuz için geri sayım başladı!

Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürsel gelinen son noktaya ilişkin Beykoz Girişindeki Yalı Kütüphanesinin yanındaki alanda İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Burak Türköz ile birlikte gemimizin konuşlanacağı alanda incelemelerde bulundu.

Gürzel, paylaşımında şu cümlelere yer verdi... Bir asrı aşkın “Yavuz” mirasını gururla taşıyan TCG Yavuz Fırkateynimizi İstanbul Boğazı’nın ilk ve tek müze gemisi olarak yakında komşularımızla buluşturmak için süreci adım adım ilerletiyoruz.

KONU NASIL GÜNDEME GELMİŞTİ...

Türk denizcilik tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uzun yıllar Mavi Vatan’da görev yapan TCG Yavuz Fırkateyni, Beykoz sahilinde "Müze Gemi" olarak halkın ziyaretine açılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Beykoz Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, hizmet süresini tamamlayan ve yaklaşık iki yıllık restorasyon sürecinin ardından müze gemi olarak işlevlendirilen TCG Yavuz’un Beykoz sahilinde uygun bir alanda konuşlandırılması hedefleniyor.

115,5 metre uzunluğa ve 14,2 metre genişliğe sahip TCG Yavuz’un yalnızca ziyaret edilecek bir müze gemi değil; eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle yaşayan bir merkez olarak değerlendirilmesi planlanıyor.


"Beykoz’un yeni simgesi olacak"


Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Gölcük’te gerçekleştirilen TEKNOFEST Mavi Vatan ziyareti sırasında TCG Yavuz’u inceleyerek projeye ilişkin ilk müjdeyi kamuoyuyla paylaşmış ve çalışmaya ilişkin şu değerlendirmede bulunmuştu ;


"Mavi Vatan’ımızın gururu, asırlık ’Yavuz’ adını şerefle taşıyan TCG Yavuz Fırkateyni’ni ilçemize kazandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hizmet süresini tamamlayan ve restorasyonu gerçekleştirilen bu kıymetli gemimizin, resmî ve teknik süreçlerin ardından Beykoz sahilinde İstanbul Boğazı’nın ilk ve tek müze gemisi olarak komşularımızla buluşmasını hedefliyoruz. TCG Yavuz’un yalnızca bir müze gemi değil; çocuklarımızın ve gençlerimizin denizcilik tarihimizi yakından tanıyacağı, eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle yaşayan bir merkez olmasını arzu ediyoruz. 7’den 70’e komşularımızın buluşacağı, Beykoz’umuzun yeni simgelerinden biri olacağına inanıyorum."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder