23 Mayıs 2015 Cumartesi

FESHANE'DE KASTAMONU GÜNLERİNE İLGİ BÜYÜK...

İstanbul'da yaşamakta olup, Türkiye'nin dört bir yanından bu kente gelip yerleşmiş olan insanlar için Feshane bir başka anlam taşımakta. İstanbul'un bu tarihi mekanı değişik

tarihlerde, değişik illerin özel günlerine sahne olmakta. Son olarak Kastamonu Günleri adınada gerçekleşen etkinlik dolayısı ile Feshane'ye Kastamonu kökenli vatandaşların ilgisi büyük. Beykoz'da da hatırı sayılı bir Kastamonu nufusu olduğu bilinmekte. Dolayısı ile Feshane'deki gezintiniz esnasında Beykozlulara rastlamak da mümkün. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ile Beykoz Belediye Meclisi Üyelerinden Yılmaz Özdemir'de Feshane'deki "Kastamonu Günleri"nin sıkı müdavimleri arasında yer almakta.
 Kastamonu Günlerinde Yöreye ait her çeşit ürünü değişik seçenekleri ile bulabilmek mümkün. Özellikle Kastamonu Çekme Helvası en fazla ilgi ve talep gören ürün olurken, Yöreye ait özel aağç işleme ürünleri, giysiler, el emeği göz nuru özel dokumlar, bal, tereyağı ve akla gelebilecek her türli ürün stantlarda satılmakta, ve de ikram edilmekte. Kastamonu ilinin değişik ilçe belediye başkanlıkları da özel günde açtıkları stantla rile kedni tanıtımlarını da gerçekleştirmekte. Belediye Başkanlarının da hzır bulunduğu anlarda yaşanan koyu sohbet ortamları, ve Kastamonu Yöresine ait oyun havaları ayrı bir renk katmakta Kastamonu Günlerine. Kasder-Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık Beykozdaki Kstamonu hemşehrilerini Feshane'ye davet ederken, " Bu güzel etkinlikte Kastamonulular olarak bizlerde yerimizi alalım, ziyaret gerçekleştirelim. Kastamonu Havası Feshane'de fazlası ile hissedilmekte" diye konuştu. Öte andan dün gerçekleşen açılış töreninde Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan Kurdeleyi kesen protokol içinde yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder