25 Mart 2019 Pazartesi

MURAT AYDIN, BEYKOZ MEDYA TEMSİLCİLERİ İLE 2.KEZ BULUŞTU


Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz İlçesinde yayın yapmakta olan Yerel Medya Organlarının temsilcileri ile 2.Kez bir araya geldi. Aydın, Adaylığının açıklanmasının ardından ilk çalışmalarından birinde yine Yerel Medya Temsilcileri ile yapmıştı.


Murat Aydın Beykoz İlçesinde adaylığı sorasında başlayan seçim çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunurken, parti olarak da seçim anketleri yaptırdıklarını söylerken rakamsal olarak hiçbir açıklamada bulunmazken, ilerleyen bölümlerde söz alan Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'da bu yöndeki oranları paylaşması istendiğinde " Arkadaşlar Seçim Yasakları başladı, bu konuda açıklama yapamam " diye konuştu.



" Anketler güvenilir olmayabilir, ama anketsiz de olmaz. Elbetteki bizlere de çeşitli anket verileri gelmekte. Anketler bölge, bölge değişiklikler arz edebilir, Mesela Paşabahçe'de yapılan anket sonucu ile Çavuşbaşı'nda yapılan arasında çok farklar olabilir. Bakınız Türk Siyasi Hayatında ve yerel seçimlerde iki ay önce tüm anketlerde 20 puan önde olan parti ve adayların kaybettiğine şahitlik edilmiştir. Bu konuda Bursa Orhangazi'de yapılan bir seçimi örnek verebilirim. Seçimde adı anılmayan bir aday çıkıp seçimi kazanmıştı. Son bir haftada sahada yapılan anketler belki durumu hissettirebilir, ancak 2 ay önce yapılan anketler durumu göstermez, sadece yapılacak çalışmalarınız için size veriler sunabilir. " 



Diye konuşan Murat Aydın'a Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, " Geçmiş dönemlerde Zeytinburnunda katıldığınız seçim dönemleri ve Beykoz'da bu dönem adaylık süreciniz ile birlikte yaptığınız çalışmaların bir mukayesesini yapabilir misiniz? " sorusunu yöneltti. Murat Aydın bu soruya şu şekilde cevap verdi...

" Şu anki aklımdan geçenler ile yanıtlamak istersem, Beykoz Zeytinburnu'na göre daha büyük bir ilçe olmasına karşın özellikle iletişim anlamında daha güzel bir süreç yaşadığımı söyleyebilirim, ki Beykoz Zeytinburnu'ndan 27 kat büyük bir ilçe.  Bakınız gideceğimzi yer öncesinde kafamızda olsun, yazılı bilgi verileri olsun nasıl bir konuşma yapılacağı belli olsa da Beykozlular ile birlikte bir araya geldiğimde o anki psikolojim ile aklımdan geçenler ile konuşuyorum. Bu nedenle burada iletişim kurmak çok daha kolay diyebilirim. Rutin dışı bir iş olmakta, daha tatlı bir ortam var. Yeni bir isim olmanın yanında bazı avantajlarda var...vatandaşlarımız değişik nedenlerden dolayı, tavırlı, beklentilerine cevap bulamamış , problemlerine çözüm anlamında karşılık görememiş olanlar dahi bizler çok samimi ve içten yaklaşmakta "

Beykoz Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eda Seskır'ın " Seçim kazanmanın en belirgin göstergeleri imar ve mülkiyet ile ilgili konularda verilecek mesajlar olmakta. İnsanlar tepkili söylemler ile yapılanlar bir birini tutmadı ...siz ise bu konuda Cumhurbaşkanımızın arkanızda olduğunu söylemektesiniz, bu konuda ne diyeceksiniz ? " sorusuna cevaplamada bulunan Murat Aydın şu ifadelere yer verdi...

" İmar-Mülkiyet problemlerini çözmeden bir sonuç alınamaz. Beykoz bu anlamda farklı şeyler yaşamış ve de yaşamakta. Mesela Özel Orman diye bir kavram var...bu konudaki düşüncemizi birçok yerde açıkladım -Ya Hep, Ya Hiç - diyorum. Yeni İmar Planları yapılmak zorundayız, sonrasında mümkün olan, imkanı olan evini yapabilsin. Öte yandan mevcut planlar üzerinden devam edeceğiz, bizlerin açıklamış olduğumuz projeler ile ilgili ufak-tefek değişikler, revizyonlar , yer kaydırmalar falan olabilir. Birçok yerde yetki Bakanlıklarda, Çevre ve Şehircilik Bakanımız da ziyaretlerinde bizzat yerinde gördü, özellikle Boğaziçi İmar ile ilgili çalışmalar yapılacağını açıkladı. " 

Ak Parti Başkan Adayı Murat Aydın, göreve gelmesi durumunda Beykoz İlçesi Yerel Medya organları ile hangi sıklıkta bir araya geleceği yönündeki bir soru üzerine, " Bu nüfus oranına göre ilçede yeterli derecede yayın var, Zeytinburnu'nda ise bu sayı 3 idi. Ben mümkün olduğu sıklıkla sizlerle birlikte olacağım, yetişemedim, program yoğunluğu yaşadım anlarda ise arkadaşlarım devreye girecek. Sizlerden gelecek mesajları önemsiyorum " diye yanıtlamada bulundu.

Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür ise sorusunu toplantıda yer alan Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'a yöneltip şu ana kadar yürüttükleri seçim kampanya dönemi ile ilgili açıklamada bulunması talebini iletti...

" Seçim sürecinde geride kalan 87 günlük süreçte, yoğun bir mesai harcandı. Göreve seçimler öncesinde gelmiş bir yönetim olarak siyasi anlamda teşkilatlanmamızı tamamladık. Biz zaten her seçimin 1 gün sonrasında diğer seçimler için çalışmaya başlayan bir partiyiz. Murat Aydın Başkanımızın isminin açıklanmasından sonra ilk 10-15 günlük süreçte tüm parti teşkilatımız, mahalle temsilciliklerimiz ile ziyaretler gerçekleştirildi. Yine de bazı kesimlerin hareketsiz, cansız bir seçim süreci yaşandığı yönünde görüşleri var, Bakınız bu konuda İl Teşkilatımızdan iki konuda uyarı geldi, Parti Bayraklarını fazla asmama ve seçim sürecinde araç ve noktalarımızdan yayılan müziğin ses desibelini düşürmek idi. 45 Mahallemizde 35 noktada İrtibat Bürolarımız var. Yine birçok kez bahsettiğim gibi-Dünyanın en büyük STK organizasyonu olarak gördüğümüz teşkilatımız ile her mahallemizde yoğun bir çalışma başlattık. Buralarda yaptığımız ilk çalışmalar ile birlikte vatandaşlarımızdan gelen verileri topladık, önümüze koyduk ve buna göre bir stratejik yol izledik. " 

" Beykoz'da bulunan 182 Bin Seçmenin 162 binine bire, bir ulaşıldı. Beykoz Esnafının tamamı Meclis Üyelerimiz ve diğer arkadaşlarımızca gezildi ziyaret edildi. Öte yandan 46 bin üyemiz var ve bunlarında da tamamına birebir görüşüldü, fikirleri soruldu ve bunun sonucunda 150 Üyemiz ile özel bir görüşme ikinci etapta yapıldı. Beykoz genelinde 8 tane aracımız var ve dediğim gibi biz bunlardan çıkan sesli yayınlarda desibeli bir hayli azalttık, hatta aynı anda tamamını sefere çıkarmadığınız günler de bu yüzden oldu. "

" Beykoz'a Değerli Bakanlarımız geldiler. Onlara ilk etapta genel tabloyu ve sıkıntılı noktaları içeren bilgilendirme toplantıları yaptık. 3-4 Mahalleyi gören bir noktadan da bizzat göstererek bilgi sunduk, brifing verdik. Öte yandan sandık görevlilerimiz ile toplantılar yaptık. 550 sandıkta 4'er arkadaşımız bulunmakta. Her sandık başkanımız kendi sandığından çıkan oyları, oy kullanmaya gitmeyenleri bilmekte. Tabii ki bunlar bizi rehavete sokmayacak. Benim ilk İlçe Başkanlığım ve Yönetiminde seçime gidiyoruz, olası seçim kaybında kendimi başarısız görürüm. " 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder