3 Eylül 2019 Salı

TALİP ERCAN SON KÖŞE YAZISI " FARKINDA MISINIZ?"

Bilmem farkında mısınız ancak hayat öylesine hızlı akıp geçiyor ki...60'lı yıllarda doğanlar olarak ülkemizdeki değişim sürecini yakından görme fırsatı bulduk. Bizler için müthiş bir deneyim olan yıllar artık geride kaldı...hemen her gün sosyal medya hesabından, ya da cami hopörlerinden bir vefat haberi duyulmakta, duyurulmakta.


Oysa ne de çok dersler çıkarmamız gereken şey o falanca sakinlerinden filanca vefat etmiştir haberi...sanki Yüce yaradan bizlere istediğimiz kadar ömür verecekmiş gibi bir avuntu hali söz konusu...farkında olmadan da buna inanan müthiş insan yığınları var...

Beykoz ilçemizde son yıllarda birçok değerin kaybolmaya başladığını gözlemliyoruz...arkadaşlık, dostluk, kardeşlik halleri ortadan kalmaya başladı, nereden çıktı ise bir Kankalık tanımlaması peyda oldu...ama hiçbir zaman yıllar öncesinin arkadaşlık kavramının karşılığı olamıyor...sanal bir tabir gibi geliyor bana.

Emeklilik günlerimde Beykoz'da gezintiler yapıyorum, sohbetlere iştirak ediyorum...ortak noktamız şu olmakta ki Beykozlu hemşehrilerimizde bir tembellik hali söz konusu, iş beğenmeme hali durumu var...hafta sonları tatilim olsun, yol sorunum olmasın, fazla sıkıntı vermesin diye, diye işsiz kalan çok kişi var.

Günümüzde Lise mezunu olanlar için yapılacak ilk iş güvenlik sektörü olmakta...ilk kurulduğu yıllara göre hakların daha da iyi olduğu...Özel Güvenlik Eğitimi veren birçok firma var...yazık ki birçok genç arkadaşa bu sektörü önermeme karşın yok yoldu, yok vardiya sistemi idi türlü bahanelere sığınmaktalar.

Öte yandan genç nüfus olarak bekar kalmış, evlenememiş geniş bir kitle var...evlenen de zaten ilçe dışına taşınmakta, bura ile irtibatını kesmeye başlamakta. Bu genç kesimin enerjilerini atabileceği seçenekler arasında futbol ilk sırada gelmekte. Maalesef  Beykoz 1908 Takımının mevcut konumu da bulunduğu lig de bu ihtiyaca cevap verememekte.

İlçe sosyal hayatında çok önemli bir yer işgal eden özellikle ilçe merkezli yapılan sohbetlerin ana temalarından biri hep " Beykoz bu sene nasıl, ne olacak Beykoz'un hali, Belediye Yardım edecek mi? " başlıkları olmakta.

Bu nedenle hiçbir bahane ve ön şart öne sürülmeden Beykoz Spor Kulübünü mutlak surette ayağa kaldırmamız gerekmekte. Bunun için ilçeyi yönetenlerden de destek gelmesi şart. Bu iş için takımımızın futbol maçlarını oynayacağı Beykoz Stadında reklam panolarının olması güzel bir katkı olur. Spora yapılan yatırım, harcama ve katkılar sponsorluk yasası ile vergiden düşülmekte ancak maalesef bunun örneklerine Beykoz 1908 için rastlayamıyoruz.

Beykoz Belediyesi ve Kaymakamlığı ilçe spor camiasından da önder kişiler ile birlikte bir toplantı yaparak, ne gibi kaynak bulunacağı konusunda fikir jimnastiği yapabilir. İlçemizde ülke ekonomisine yön veren anlı şanlı o kadar firmalar var ki...bunlardan gelecek reklamlar Beykoz 1908'e can suyu olabilir.

Kulübün borçları var mı var? sıkıntıları var mı?çok mu çok, ancak bir yerden başlanılmalı. İlçeyi yönetenler Beykoz Spor Kulübü için mutlak surette bir kaynak yaratmalı. Bir yerde otopark alanı olabilir, Büyük ölçekli, geniş katılımlı Beykoz Gecesi olabilir....artık kanayan bir yara olan Beykoz Kulüp Binası olayına da bir nokta konulmalı.

Beykoz SK Müzesi dört dörtlük bir çalışma ile burada yeniden açılmalı, altına yaz-kış çalışacak bir kafeterya-cafe açılmalı, Beykoz Belediyesi ile Beykoz Spor Kulübü bir şekilde ortak noktada buluşmalı. Hangi Beykozlu buradan geçerken, ah vah etmiyor, bu nedir bu görüntüne zaman düzelecek demiyor ki...farkında mısınız herkes bir köşeye çekilmiş aman bu konulara bulaşmamayım derdinde, ortada hazır kurbanlar da varken, uzak durdukça durulmakta.

Farkında mısınız o kulüp müzesindeki kupalar, şiltler, madalyalar, resimler ne halde diye merak edenler çok azız? belli bir gelir kapısı olmaktan öte bizim için birer utanç olmuştur o emanetlere sahip çıkamamak

Acaba diyorum Beykoz'da İlçe Yönetimindekiler kendi aralarında müthiş bir sinerji yakalamış iken, buna ait izleri, toplantıları, paylaşımları sosyal medyada fazlası ile görmekte iken bir gün de gelip şu Beykoz Takımının antrenmanına gidelim, şu statta toplanalım, birlik-beraberlik mesajı verelim...ilçedeki tüm daire müdürleri Beykoz Spor Kulübüne üye olalım, tüm sivil toplum kuruluş başkanlarını da üye yapalım neden denilmiyor, ya da denilemiyor, varsa yoksa Zeki Aksu...

Bu kulüp 1908'de kuruldu, değerli dostlar, büyüklerim, küçüklerim bilmem farkında mısınız? Haydi şu zengin takımına özel bir davette bulunun da stata reklam hamlesi ile işe başlayalım. Türkiye'nin dört bir yanındaki statlarda duvarlarında reklam konulmamış metrekareler bile kalmamış iken Beykoz'da bir santim reklam verilmiyor, hem de vergiden düşülecek iken...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder