24 Ocak 2020 Cuma

BEYKOZ'LU OLDUN MU YANDIN ! O SES TÜRKİYE'DE ERSAN ORAL'A DÖNEMEDİLER....

Beykozlu olmak bir ayrıcalık, farklı bir güzellik olsa da maalesef özellikle spor bazlı değerlendirmelerde pek de iç açıcı bir durum söz konusu değil.


Yıllarca dizilerde özellikle de -Arka Sokaklar- adlı dizide Beykoz her pisliğe, kötülüğe bulaşmış insanları içinden çıkaran bir ilçe olarak gösterilmekte. İlk başlarda Beykoz'un sokaklarının caddelerinin görünmesi nedeni ile heyecanla ve gururla takip edilen bu dizide ilerleyen bölümlerde senaryo gereği her türlü suçlu profili Beykozlu olarak gösterilmekte.

İşin spor boyutunda ise işin neresinden başlayalım ki " Adımız çıkmış dokuza inmez sekize " misali bir hal var...Beykoz taraftarlarının coşkulu ve takımlarına olan bağımlılığı, sahip çıkması yıllarca istismar edildi, tahrik edildi.

En zayıf takımlar bile Beykoz 1908 ile maç yaparken işin kolayına kaçmakta ve kasti hareketler ile hem tribünleri hem de sahadaki meslektaşlarını tahrike yeltenmekte ki dikkatleri dağılsın, yoldan çıksınlar hele bir de bir kırmızı kartın muhatabı olunursa değme keyfine o rakibin.

Son yıllarda ise Beykoz takımının yanı sıra ilçenin değişik kategorilerde mücadeleye çıkan takımları da yanı dertten muzdarip...U14-15 Yaş maçlarında bile saldırıların hakaretlerin muhatabı olunmakta.

Neyse biz bu konuları bir yere not edip hatırlattıktan sonra gelelim sanat boyutuna...TV 8 Ekranlarında yayınlanmakta olan bir yarışma var...gözüm ilişince izlerim ama hiçte takılıp kalmam bu yarışmaya, çünkü o kadar yapmacık geliyor ki, sanatçı geçinenler sululuklar yapmakta ki...tamam şahsi yapılarıdır deyip geçelim geçmesine de kıskançlık hali de sezilmiyor değil bu sanatçı geçinenler de...

Ben burada juri diye koltuklara oturtulan isimleri zikrederek, reklamlarını yapma düşüncesinde değilim. Geçtiğimiz günlerde Beykoz'dan çok değerli bir kardeşimiz olan Ersan Oral , ki Beykoz SK Takımında forma giymiş sonrasında takımının yanında olmuş, şu sıralarda ise U19 Takımının Sorumluluğunu üstlenmiş durumda.

Ersan Oral kardeşim sportif kimliği yanında mükemmel, Allah vergisi bir sese de sahip. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bu yarışmada bunu fazlası ile kanıtlamış durumda. Yarışmada güzle bir performans çizmesine rağmen yarışma formatında bir jüri üyesinin dönüp beğendiğini göstermiş olması gerekmekte idi. Maalesef olmadı

Şaşırdık mı tabii ki şaşırmadık...acaba diyorum Ersan Oral'ın Beykozlu olması mı bu kararda etkili oldu diye kötü düşünceler de aklıma gelmiyor değil. Nice kötü sesli , rol kesen ağlayan sızlayan adaylara dönülürken, destek olunurken, bu güzel sese dönmeyen bir jüri. Emme basma tulumba gibi kimi alkışlayacağı, kimi alkışlamayacağı yönlendirilen izleyicilerle dolu bu yarışmayı kanalları geçerken bile atlayacağım

Üzülme be dostum, bizler sana her zaman yüzümüzü döneceğiz, arkamızı dönenlerden olmayacağız.

TALİP ERCAN / ERHA BEYKOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder