16 Şubat 2020 Pazar

BEYKOZ BELEDİYESPOR ALKIŞLARLA VEDA ETTİ 30-31

EHF Challenge Cup 2.Tur Eleme maçının ikincisinde Recep Şahin Köktürk Spor Salonuda İzlanda’nın güçlü ekiplerinden Valur ile karşı karşıya gelen Beykoz Belediyespor müsabakadan 31-30 mağlup ayrılarak Avrupa serüvenine veda etti. Maçın ardından Beykoz Belediyespor takımını desteklemeye gelen sporseverler göstermiş olduğu mücadeleden dolayı takımlarına alkışlar ile moral verdi.

Dünya Hentbolünde Marka Ülkelerden olan İzlanda’nın temsilcisi olan ve kendi liginde de lider durumda olan Valur Takımı ilk günkü maça göre daha agresif bir savunma anlayışı ile müsabakada sahne alırken 10.Dakikaya girildiği anda 7-3 ile farkı dört gole kadar çıkardı.
Kenar yönetiminin mola hakkını kullanmasının ardından oyuna ortak olmasını bilen Boğaziçi ekibi farkı teke indirmeyi başarsa da 17 saniye içinde Yakup Yaşar ve Mikail’in 2 Dakika cezaları almaları sonrasında 18.Dakikaya gelindiğinde Valur Takımı 10-6 ile farkı yeniden 4 gole çıkardı.


Valur Takımının farkı 5 gole çıkarmasının ardından Yakup, Oussame, Yurıı üçlüsü ile üst üste çıktığı ataklardan 3 gol çıkaran Beykoz Belediyespor Takımı pes etmeye niyetli olmadığını da göstermiş oldu. Ozan Erdoğan’ın 7 Metre golü ile 14-14 ile uzun sürenin ardından beraberliği yakalayan Boğaziçi ekibi rakibin son atağında Kaleci Mehmet Emre’den gelen mükemmel kurtarış sonrasında devreye ise 15-15 beraberlikle gitti.


İkinci Devreye iki takımın kalecilerinin başarılı kurtarışları ile başlandı. Magnusson ile gelen gol ile 16-15 öne geçen konuk takıma karşılık Yakup Yaşar ile geldi ve durum eşitlendi. Karşılıklı ataklar sonrasında Beykoz Belediyespor’da Kaleci Mehmet Emre’nin başarılı kurtarışlarının ardında Beykoz Belediyspor Ozan Erdoğan ile 20-20 beraberliği yakaladıktan sonra 38.44 Dakikada maçta ilk kez öne de geçti 21-20.


Gökhan Örnek ve Oussame ile 23-21 ile farkı ikiye çıkarıp tribünleri adeta ayağa kaldıran umutlanan Boğaziçi ekibi Vıgner ve Magnusson’un golleri sonrasında yeniden beraberlik anları yaşamaya başladı. Çağlayan ile gol bulduğu anda kalan 5 dakikalık süreye 29-29 ile berabere giren Beykoz Belediyspor’a tribünlerden destek bu anlarda daha da arttı. Kalecilerin karşılıklı kurtarışları ile bir süre gol kaydına muvaffak olunmazken Anto Runarsson 7 Metre golü ile eşitliği bozdu 30-29.


Gökhan Örnek’in 58.38 Dakikada aldığı 2 dakika cezası sonrasında kritik anlara bir kişi eksik giren Beykoz Belediyespor Kaptan Çağlayan Öztürk ile 30-3o beraberliği yakaladı. Son 16 saniye öncesinde konuk takım mola hakkını kullandı. Snaer Vıgnısson ile gelen gol sonrasında yeniden öne geçen Valur Takımı maçı bu skor ile kazanıp Avrupa Kupasında son 8 takım arasına adını yazdıran taraf oldu.


Maçı Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu, Beykoz İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı ve İkinci yarıda salona gelen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yan yan takip etti. Recep Şahin Köktürk Spor Salonu hınca hınç dolarken, tarihi günlerden birisine şahitlik etti.


Salon : Recep Şahin Köktürk
Hakemler :  Ilir Bytgqı-Syart Kasapi ( Kosova )
Beykoz Belediyespor : Yağız Öksüzcük ( Mehmet Emre-Murat Varlı ), Çağlayan Öztürk 3, Gökhan Örnek 5, Ümit Kırkayak 2, Mikail Yıldırım, Yurıı Babankov 1, Oussame Boudjenah 5, Yakup Yaşar Simar 6,Emre Keskin 1, Ozan Erdoğan 6, Doğukan Keser, Fatih Ateş, Musa Günerler
Antrenör : Mesut Ilgın
Valur : Daniel Frery Andresson ( Gudmusson ), Anton Runarsson 3, Benedıkt Gunnar Oskarsson, Magnus Olı Magnusson 5, Arnor Snaer Oskarsson, Agnar Smarı Johnsson 6, Robert Aron Hostert 4, Asgeır Snaer Vıgnısson 6, Alexander Ören Julıusson 1, Stiven Tobar Valencıa 1, Vıgnır Stefansson 3, Einar Thorsteinn Olofsson, Porgıls Jon Svolu Baldursson 3, Hreıdar Levy Gudmundsson
Antrenör : Oskar Bjarni Oskarsson
Devre : 15-15
7 Metre Atışları : Anton ( 2 Gol ), Emre Keskin ( 1 Gol-1 Kaçırdı ), Ozan Erdoğan ( 1 Gol-1 Kaçırdı ), Gökhan Örenk ( 2 Gol )
Sarı Kartlar : Alexander
2 Dakika Cezalılar : Sanaer ( 2 ), Alexander ( 2 ), Robert, Magnusson, Anton, Stıven ( Valur ), Oussame, Gökhan Yakup, Mikail, Ümit ( Beykoz Belediyespor )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder