17 Mart 2020 Salı

BEYKOZ'DA CAFELER, ÇAY BAHÇELERİ KORONOVİRÜS SESSİZLİĞİNE BÜRÜNDÜ

İlke olarak tüm dünyada yaşana Koronovirüs salgını dolayısı ile her geçen gün yeni yeni önlemeler alınırken, dün itibarı ile başlayan Cafe, eğlence mekanları, çay bahçeleri, kahvehanelerin kapatılma kararı sonrasında Beykoz'da da bu kararın uygulanmasına başladı.
Beykoz İlçesinde özellikle sahil kesiminde bulunan cafeler, çay bahçelerinde her zaman bu mevsimde yani ilkbahara girildiği bu günlerde yaşanan hareketliliğe rastlanılmıyor. Güneşli güzel bir havaya karşın sahildeki banklar boş kalırken, dolu dolu olan işletmelerin kepenklerinin, kapılarının kapatılması -Acaba ileriki günlerde bazı ülkelerde olduğu gibi her dükkan, işletme de kapanır mı?- sorularını da beraberinde getirdi.



Çocuk parklarında adeta in-cin top oynarken, sahilde dolaşanlar ise her zaman günlük sportif yürüyüşlerini yapan orta yaş üzeri insanlar idi. Beykoz Çayırından-Paşabahçe'ye kadar yaptığımız yürüyüşte 1 tane çocuğa rastlamadık desek yeridir...




Beykoz genelinde rastlanan sessizlik anlarından birinin adresi de Anadolukavağı idi. Balık restoranları ve her an sokaklarında, yollarından bir turist kafilesini görmeye alıştığımız Anadolukavağı'nda martıların sesi de olmasa tam bir terk edilmiş kasaba görüntüsü hakimdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder