21 Mart 2020 Cumartesi

MUAMMER ERCAN, " LANET OLSUN FIRSATÇILARA...."

Beni yakinen tanıyanlarınız iyi bilir. Yaşamın içinde mümkün olduğu kadar argo konuşmam, küfür etmem, kötü söz de söylememeye çalışırım. Başta ülkemiz olmak üzere, dünyada birçok yeri,etkisi altına alan ‘’Korona Virüsü ‘’ beni de çıldırttı. 

Hani bazen deriz ya ! İçimden geçen yeter diye. Bazı market, alışveriş siteleri ve medikaller deki fiyat artışlarını görünce, kafayı yememek içten değil. Biz nasıl bir millettik, nasıl böyle olduk,diyorum. Bunun adı tek kelime ile hırsızlık. Bu firmaların ve kişilerin yaptıkları, gasp ile eşdeğerdir. 

Yolda yürüyen bir insanın,önünü kesip cebindeki parayı çalmak, kadar suçtur yapılan. Hani bazen deriz ya,Allah hırsızın da hayırlısını versin diye. En son 0.50 kuruşa almış olduğum, tek kullanımlık koruyucu maskenin, toptan satışı bile 3.50-4.00 TL’ye çıkmış. Yani 100’lük paket 350.00-400-00TL.’ olmuş. Parakende satış fiyatına gelince,rakam semtine göre 15.00-20.00 TL’ye kadar çakmaktadır. 

Acaba bu fiyatları arttıran,satıcılara mı kızsak, ihtiyacından fazla alışveriş yapan yurttaşımıza mı kızsak, veyahut denetimleri iyi yapmayan yetkililere mi kızsak bilmiyorum. Bu şerefsizler de Allah korkusu olmadığı gibi, ne vicdan ne merhamet ne de namus kalmamış. Arkadaş bir bez parçasının maliyeti nedir ki, bu kadar gaddarsınız. O kazandığınız haram parayı, nasıl oluyor da çoluk, çocuğunuza yedirebiliyorsunuz. Aklıma gelmişken...Her fırsatta söylediğim bir söz var. Hırsızın kabahati var da, ev sahibinin hiç mi kabahati yok. Hırsıza ve karaborsacılara bu fırsatı toplumca asla vermemeliyiz.

KOLONYA VE DEZENFEKTAN ÜRÜNLERİDE DURUM AYNİ

Kolonya ve anti bakteriyel jel satışlarında da durum farksız. Avuçiçi büyüklüğü kadar kolonya ve dezenfektan ücretlerine gelince 20.00-30.00 TL. istenmektedir. Orta ölçekli bir litre kolonyanın fiyatı ise 100TL’yi aşmış durumda. Böyle giderse Giorgio Armani,Hugo Boss, Calvin Klein ve Azzaro Chrome gibi marka parfümlerle yakında yarışırlar.

 Bu kadar vicdansızlığa söylenecek bir tek söz kalıyor. Allah’ın tüm lanetleri, üzerinize olsun. Allah belanızı versin diyorum. Şahsen kolay,kolay beddua eden biri değilim. Ama bu cümleler dahi,az bu şerefsizlere. Kısacası tüm yurttaşlarımızın duyarlı olup, ihtiyacı kadar maske, kolonya,anti bakteriyel jel gibi ürünleri tedarik etmesi gerekiyor. 

Son zamanlarda bazı kişi, kurum ve kuruluşların özellikle, artan maske talebini karşılamak İçin, üretim yaptıkları haberleri gelmektedir. Bu yaşanan gelişmeler üzerine,ülkemizde dezenfektan,kolonya ve tuvalet kağıdı gibi ürünleri üreten firmalar da kapasite arttırımına gittiler. Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre,zam yapmadan,eski fiyatlardan üretim yaptıklarını belirttiler. Böylelikle karaborsacılara da fırsat verilmeyecektir. 

Ülkemiz korana virüsü ile ilgili oldukça önemli bir sınav vermektedir. Uzmanların açıklamalarını kimse gözardı etmemeli. Öncelikle yetkili kişilerin yaptığı resmî açıklamalara itibar etmeliyiz. 

Hemen hemen, günün her saati,televizyon ekranlarında gerekli açıklamalar yapılıyor. Ayrıca sık sık verilen kamu spotu ilanları da halkımızı gereği kadar aydınlanmaktadır. Yaşanan virüs salgınını,önemsemeyen ülkelerin kaybettiği hayatlar ortada.Can kayıpları sürekli artmaktadır. 

Bizler biraz sabır ve sükunetle gelişmeleri evimizde takip etmeliyiz. Gerekli çalışmaları sağlık çalışanları ve doktorlarımız yapmaktadır. En azından onların çalışmasına katkıda bulunmak İçin, SOKAĞA MECBUR KALMADIKÇA ÇIKMAMALIYIZ. Böylelikle hem kendimizi hem de sevdiklerimizi salgına karşı korumuş oluruz.

Başta Türk-İslam Alemi olmak üzere herkesin Mübarek Miraç Kandillerini de bu vesile ile tebrik ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder