6 Haziran 2020 Cumartesi

PAŞABAHÇE TAKSİCİ ESNAFI DERTLİ Mİ DERTLİ !

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Salgınından en fazla etkilen kitleler arasında ulaşım siteminde hizmet verenler de ön sıralarda gelmekte. Otobüs, Minübüs ve Taksici esnafına şu sıralar bir dokunsanız bir ah işitmektesiniz.


Covid-19 Salgını süresince iş oranları müthiş bir düşüklük şayana, ilerleyen haftalarda çift-tek plaka sistemi ile değişik bir yönetim muhatabı olan Paşabahçe Taksici esnafı, her Pazartesi-Perşembe günleri kurulan semt pazarı da olmasa iflas bayrağını çekti çekecek gibi. Bu arada o pazarın haftada bire inmesi ile de bir şok da orada yaşadıklarını  da unutmamak gerekir.

Taksici esnafı için semt pazarı kadar mahalle sınırlarında iki de Hastanenin olması işlerini yoğun kılmakta iken Covid-19 Salgını sonrasında Hastanelere gitmeyen vatandaşlar nedeni ile de buradan gelen işlerde bir anda kesilmişti.

Evet Paşabahçe Esnafı dertli mi dertli, hafta sonlarındaki sokağa çıkma yasağını nedeni ile de boş günler geçiren araç sahipleri, bu hafta sonu itibarı ile yasağının kalkması sonrasında da işlerinin düşüklüğünden şikayetçi....

" Tabii ki vatandaşlara da hak vermemek ne mümkün, mümkün olduğunca evden dışarı çıkmayan, sonrasında yaş sınırına katılan geniş bir kitle de mevcut. Her yerde olduğu gibi Beykozlu vatandaşların da uyku saatleri değişti, gece 2-3 hatta sabaha kadar oturanlar, gündüzleri öğleden sonra kalkmakta. Bu da bizlerin işine de etki yapmakta. Sokağa çıkma yasaklarının ardından vatandaşlar zaten evlerde kapalı kaldığından ulaşım araçları yerine bol, bol yürümeyi de yeğlemekte ve toplu ulaşım araçları ve taksileri az kullanmakta. "

Düşüncelerini ve yaşadıkları sıkıntılarını bu şekilde ifade eden Paşabahçe Taksi Durağı Esnafı  her şeye karşın geleceğe umutla bakmakta...sürecinin tamamlanması beklenmekte. Her geçen gün sayılar bazında gelen azalmalar onları da umutlandırmakta. Yaşadıkları sıkıntıların sadece kendilerine has olmadığının da farkındalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder