7 Ağustos 2020 Cuma

BEYKOZ KULÜPLERİNDEN KAYMAKAM ESENGÜL KORKMAZ ÇİÇEKLİ'YE" HOŞ GELDİNİZ ZİYARETİ " VAR

 

Son yapılan Kaymakamlık atamaları sonrasında Beykoz İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın yerine atanan Esengül Korkmaz Çiçekli’ye ” Hoş geldiniz / Hayırlı olsun ” ziyaretleri devam etmekte.

Bu kapsamda Beykoz Kaymakamlık Makamına yapılan ziyaretlerden birisi de Beykoz Kulüpler Birliği ( BİSK ) tarafından gerçekleştirildi. Beykoz Kaymakamlığı Toplantı Odasında konuklarını gayet sıcak ve samimi bir ortamda konuk eden Yeni Kaymakamımız Çiçekli, ilçede kurulu bulunan spor kulüpleri ile ilgili ilk bilgilerini de edinmiş oldu.

Beykoz Kulüpler Birliği Yönetim Kurulunun bazı üyeleri ile birlikte  değişik kulüplerden isimler de toplantıya katılım sağlayanlar arasında idi. Katılımcıların kendilerini tek, tek tanıtmaları sonrasında söz alan Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Beykoz’da bulunan Spor Kulüp sayısını aktardıktan sonra, tüm kulüpler adında hoş geldiniz dileğini iletip yeni görevinde başarılar dilediler.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, spor kulüp sayılarının çok olmasının ilçedeki spor yapanlarının sayısında önemli bir etkisi olacağını söylerken, ” Daha önce görev yaptığım Sakarya’daki görevim esnasında spor alanlarının az olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki orada İmar olmasına karşın spor alanı yapacak imkanlar yoktu. Beykoz’da bu kadar spor kulübü olması sevindirici ” dedi.

Kaymakam Çiçekli, Sakarya’daki görevi esnasında sportif anlamda iz bırakmış, milli olmuş, şampiyonluklar yaşamış isimlerin cadde ve sokaklara isimleri verilerek onurlandırıldığını söylerken, bu anlamda Beykoz’da da bunun örneklerinin olup olmadığını öğrenmek istedi. Katılımcılar Kelle İbrahim, Ahmet Mithat Efendi ve diğer örnekleri söyleyerek Beykoz’da da bu anlamda çalışmaların yapıldığını başarılı, tanınmış spor dünyasından isimlerin cadde ve sokaklara isimlerinin verili olduğunu söylerlerken, ilçeden değişik branşlarda birçok başarılı, milli sporcunun da çıktığını Çiçekli’ye aktardılar.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir 27 tanesi futbol branşında olmak üzere 42 Spor Kulübünün faaliyette olduğunu söylerken, bunlar içinde Cumhuriyet öncesinde kurulu bulunan Beykoz Spor Kulübü ve Anadoluhisarı Spor Kulüplerinin Türk Sporunun Asırlık Çınarları arasında dahil olduklarını ifade etti.

Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, ilçenin en eski kulübü olduklarını belirten ve kuruluşlarını kısaca açıkladıktan sonra, ” Beykoz Spor Kulübü Derneği olarak değişik branşlarda mücadele ederken, futbol kategorisinde ise Beykoz 1908 olarak liglere katılım sağlamaktayız. Üç büyüklerin ardından liglerde en fazla mücadeleye çıkan takımız. Beykoz Spor Kulübümüz Türkiye’de ilklerin takımı olarak bilinmekte. Basketbol Liglerinin ilk şampiyon takımı, Avrupa Şampiyonasında Tekvando dalında ülkemize ilk madalyayı kazandıran isim kulübümüzden çıkmıştır. Daha birçok ilkleri kulübümüz olarak yaşamaktan mutluyuz. Futbol takımında önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele edeceğiz 3.Lige çıkma hedefimiz var ” dedi.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin ” Maçlarınıza çok taraftar geliyor mu? ” sorusu üzerinde ” Amatör Ligde oynarken bile 5-10 bin taraftarımız var, sizi oynayacağımız maçlarda ağırlamak istiyoruz. Kulübümüz hakkında ayrıntılı bilgi ve beklentilerimizi daha sonraki bir görüşmemizde sizlere aktarmak isteriz ” dedi.

Çubukluspor Başkanı Coşkun Tosun ise öncelikle hoş geldiniz dileğinde bulunduktan sonra, kulübü hakkında bilgi verirken, ” 600-650 sporcu ile sportif anlamda bir hizmet verme gayretindeyiz. Geçmişimizde U17 Yaş Futbol Türkiye Şampiyonluğumuz bulunmakta. ” dedi.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli görüş beyanlarının arasında yaptığı değerlendirmede, ” Spora önem verilmezi gerektiği düşüncesinde olanlardanım. Çocuk ve gençlerimiz maalesef İnternet sitelerinin esiri olmuş durumda. Bu anlamda onları buralardan kurtarabilmek için Spor Kulüplerine de büyük görev ve sorumluluklar düştüğü kanaatindeyim. Bu anlamda ilçede bulunan spor kulüplerimize elimizden gelen tüm imkanları seferber etme düşüncesinde olacağım ” dedi.

Soğuksuspor Mahallesi Muhtarı ve Soğuksuspor Kulübü Başkanı Muammer Aydınoğlu ise Kulüp Binasında Hanımlara yönelik Fıtness Salonlarının da olduğunu belirtirken, ” Eylül ayında açılacak olan Gençlik Merkezimiz hizmete girdiğinde bu anlamda daha güzel, yepyeni bir salona, 650 metre karelik bir alanda kavuşulacak. ” dedi

Değişik konuların sınırlı bir zaman diliminde konuşulduğu ziyarette Spor Kulüp temsilcileri konuyu bir ara Halı Sahalarının açılması yönünde bir talepte bulunurken, ” Görev yaptığım Sakarya’daki ilçemde de Halı Sahalar kapatılmış idi. Açılması yönünde birçok talepte bana gelmekte idi. Konu oldukça hassas. Bakanlıkları ilgilendiren kısımları bulunmakta ” dedi.

Ziyaretin sonrasında Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, yeni Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye beraberinde getirdikleri bir buket çiçeği takdim edip başarı dileklerini yenilendi.  Kaymakam Çiçekli konuklarını Kaymakamlık girişine kadar uğurlarken, hep birlikte yapılan fotoğraf çekimi sonrasında ziyaret sona erdi.

FOTOĞRAFLAR / ÖMER YURDAKUL-TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder