5 Ocak 2021 Salı

ŞAŞIRTAN MEVSİMLER EN FAZLA ÇOCUKLARA YARADI !

 


Dünyada son yıllarda kamuoyuna yansıyan farklı gerekçeler ile Mevsim olgusu da ortadan kalkacak gibi ! İlk okulda sınıf duvarlarına yansıyan ana temalardan  idi Mevsimler Levhası...

İlkbahar Yaz, Sonbahar Kış diye yazılan kartonlara o mevsimlere ilişkin özellikler de eklenirdi. Mesela Kış kar yağışı ile ifade edilirken, Sonbahar için dökülen yapraklar, İlkbahar için ağaçlarda açan çiçekler, Yaz için ise bol güneş ve yüzme figürleri tercih edilirdi.

Evet dünya insan eli ile değişime uğradı, her geçen yıl bir önceki yılları aratır oldu...kısacası Mevsimler dörtlüsünün yerini ikilisi hatta tek mevsim almaya başladı gibi...Televizyon ekranlarına geçmiş yıllarda ilginç haberler düşerdi, yani -Antalya'ya yıllar sonra Kar yağdı- türü haberler şimdilerde İstanbul için de geçerli olacak gibi...

Hayatında ilk kez Kar yağışı gören kartopu oynayan Antalyalı çocuklara yeni akranları eklendi...İstanbul'da son yıllarda en fazla birkaç gün adeta sembolük, unutulmasın niyeti ile yağan kar yağışlarına şahitlik edildi...karlı havada kartopu oynayıp, kızak kayan park eden araçlardaki karların üzerine yazılar yazan çocuklar bile artık mazide kalmaya başlandı.

Ocak ayının ilk günlerinin yaşandığı günümüzde çocuk parklarında cıvıl, cıvıl koşuşturmalar yankılanıyor artık. Aileler evlere kapanan çocuklarını gün içinde sınırlı zaman dilimi de olsa parklara götürmekte, bol oksijenli hava ile muhatap kılmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder