2 Haziran 2022 Perşembe

ÜMİT YILMAZ YAZIYOR...." AMATÖR DÜNYANIN YILDIZLARINA SELAM OLSUN !!! "


Onlara amatörün yıldızı dememin nedeni amatör sporların sesi, soluğu olmalarındandır. Toplasanız iki elin parmağını geçmez sayıları.

Maddi olarak çok fazla kazançları yoktur. Hatta gönül kazanmak, dost kazanmak için yaparlar çoğu zaman işlerini.

Yıllardır tozlu topraklı sahaların müdavimleridir onlar. Bir fotoğraf, bir küçük haber için saatlerini harcarlar statlarda.

Bu gönül işine neredeyse tüm ömrünü verenler var desem asla yalan söylemiş olmam. Beykoz ilçesinin duayen basın emekçisi kıymetli ağabeyim Talip Ercan gibi mesela. 20'li yaşlarının başında başladığı basın sektöründe bugün neredeyse 35 yılını bitirmek üzere. Milyonlarca kare fotoğrafı, on binlerce haberi var desem abartmış olmam Talip ağabeyimle ilgili.

Keza Murat Nazik üstadımız o da yıllardır fotoğraf makinesi belinde Anadolu yakasını karış karış gezip haber yapmak için koşturur. Yorulmak nedir bilmez tıpkı atom karınca misali.

Levent Öneren üstadımız 70'li yaşların ortasına gelmesine rağmen başta Selimiye ve Beylerbeyi olmak üzere stat, stat haber için emek verir. Alın teri döker.

Amatör Lig sitesinden üstadımız Ali Kemal Demir bu işe en çok zaman ve emek harcayanlardandır. Maltepe ilçesinin nabzını tutan Kadir Küçükay, Bölgesel Lig uzmanı Erol Yıldız, Silivri ve çevresinin nabzını tutan Engin Akın üstatlarımızda bir küçük haber için bile neredeyse tüm gününü feda eder gerektiğinde.

Yine Güngören, Bağcılar bölgesinin sesi Alper Kaderoğlu arkadaşımız, futbol sevdalısı, hafta sonunu elinde fotoğraf makinesiyle stat, stat dolaşan kıymetli kardeşim Erdem Sağolan, 30 yıllık bir diğer tecrübe sevgili Melih Öztürk, yılların deneyimi Selim Demirer, Serkan Yıldız, Benan Diker, Hakan Ertürk, İskender Kordu, Turgay Tokel, Öner Yığrık, İbrahim Keskin, Metin Yılmaz amatör dünyanın diğer belli başlı yıldızlarıdır.

Tabii ki iki ismi anmadan geçmek olmaz. Birisi amatör sporların sesi sevgili dostum Kemal Özgüner. Haftada bazen 5 canlı maç anlatan, kura çekimiydi, kulüp kongresiydi, gecenin bir yarısı canlı yayınlardı, son dakikaydı derken az emeği yoktur kıymetli dostumun.

Ve tabii ki Efkan Bucak. Amatör futbol denince belki de en büyük otoritelerden biri. 2007'de kurulan ilk amatör site Yerel Futbol sitesi sahibi, benimde yıllardır beraber mesai harcadığım, kendisinden çok şey öğrendiğim, yaşı benden bir hayli küçük olmasına rağmen benimde üstadım olan, halen aktif olarak ulusal basında profesyonel görev yapan hocam Efkan Bucak.

Ve adını hatırlayamadım birkaç basın emekçisi. Bunlar amatör sporların sesi olan yıldızlar. Hepsi birbirinden kıymetli dostlar.

Mesleğe gerçekten aşık olan insanlar. Birkaç gün haber yapmayınca, yoklukları hissedilen aranan yıldızlar. Maalesef arkalarından kimsenin yetişmek istemediği kıymetli yıldızlar.

Bu arkadaşlarımızın kıymetini bilelim sevgili amatör spor sevdalıları. Belki de yukarıda adını andığım insanlar bu işe son gönül veren insanlar olacak. Bu insanların, yıldızların çekilmesiyle belki de amatör sporların sesi tamamen susacak.

 Onlar amatör sporun sesi, amatörün olmazsa olmazları. Onlarsız amatör sporun tadı tuzu yok. Selam olsun hepsine. İyi ki varlar.

 

Yazı : Ümit YILMAZ

02 Haziran 2022 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder