Beykoz İlçesinde oldukça geniş bir yeri olan Kastamonu kökenli vatandaşlarımız bu sene de köylerindeki programlara geniş bir katılım gösterdiler.
Bu programlardan birinin adresi de Bozkurt İlçesine bağlı Köseali-Alantepe Köylerinde idi. Beykoz'da Merkezi bulunan Bozkurt Köseali-Alantepe Derneği tarafından başta her iki Köyün Muhtarlıklarının ve değişik isimlerin vermiş olduğu katkılar ile her sene düzenlenen Kuran-ı Kerim ve Pilav Günü etkinliği bu sene de oldukça renkli görüntülerle gerçekleşti.
Bozkurt Alantepe Köyü Muhtarı Mahmut Aksu, Köseali Köyü Muhtarı Hasan Keçeci İstanbul'dan Beykoz İlçesi ağırlıklı olmak üzere değişik ilçelerden gelen konuklarını en iyi şekilde ağırlamak için seferber oldular.
Geçen sene sağanak yağış altında yapılan etkinliğin aksine bu seneki programda aşırı sıcak bir hava hakim idi. Yine bu sene gelen konukların oturmaları için özel bir bank sistemi yapılmışken, gelecek sene bu bölgenin üstünün de kapatılması düşüncesi katılımcılardan onay aldı.
Kastamonu İli Bozkurt İlçesi Köseali-Alantepe Derneği Başkanı Cemal Çelik, değerli hocaların da katılımı ile manevi atmosferi yüksek bir etkinliğin icra edildiğini söylerken, " Dernek olarak üstlendiğimiz programımıza katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kuran-ı Kerim Programında bizleri okudukları Kuran-ı Kerimden bölümler, Yasin-i Şerifler ve kasideler ile bambaşka bir manevi hava yaşatan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene etkinlik alanımızda bazı değişiklikler yaptık, gelecek seneki programa kadar da çalışmalarımız tamamlanmış çok daha nezih bir alan ortaya çıkmış olacak. Güzel bir gün geçirdik, hemşerilerimiz hasret giderdiler, ata topraklarında onlardan kalan evler şenlendi. Allah herkesten razı olsun " şeklinde konuştu.
Geleneksel Kuran-ı Kerim ve Pilav günü etkinliğinde İstanbul'dan gelen konukları ile yoğun bir mesai ile ilgilenen Köylerin Muhtarları Mahmut Aksu ve Hasan Çelebi yaptıkları açıklamalarda yoğun katılımdan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederlerken, " Bu seneki programda yenilediğimiz etkinlik alanında ilk programımız gerçekleşmiş olsun, eksik kalan bölümleri de İnşallah gelecek seneki programımıza kadar tamamlayacağız. Bu programların köyümüz, yani ata toprakları ile gurbetteki hemşerilerimizin buluşması açısından da son derece önemli ve anlamlı buluyoruz. " diye konuştular.
2025 Yılı Programına aşırı sıcak fakat nemin olmadığı, oksijen deposu niteliğindeki köye Beykoz İlçesinden rekor sayıda katılımın olması dikkatlerden kaçmadı.
TALİP ERCAN - ERHA BEYKOZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder