20 Haziran 2019 Perşembe

BEYKOZ'DA SİVRİSİNEK İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Beykoz’da ilçe sakinlerinin huzurlu bir yaz mevsimi geçirmesi için sinek ilaçlama çalışmaları 45 mahallede gece ve gündüz ekipleriyle sürüyor.
Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerinin huzurlu bir yaz geçirmesi için mesire ve piknik alanlarına yönelik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra 45 mahallede gece ve gündüz olmak üzere etkin bir program yürütüyor.      
45 Mahallede Haftada Bir İlaçlama   
Sivrisinekle ilaçlama çalışmaları kapsamında Nisan’da larva mücadelesi başlarken Haziran-Eylül ayları arasında uçkun ve kanatlı ilaçlamaları yapılıyor. Yaz ilaçlamalarında tüm mahalleler haftada 1 kez olmak üzere program dâhilinde düzenli periyotla ilaçlanıyor.
Muhtarlar da Katılıyor 
4 araç ve 8 personelden oluşan ilaçlama timi, sivrisinek üreme alanı olabilecek sulak alanları, dere kenarları, ahırlar ve havuzları vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda gündüz ilaçlarken geceleri mahalle ve sokak aralarında mesai yapıyor.
Belediyenin bilgilendirmesiyle muhtarların da katıldığı çalışmada özellikle mahalle sakinlerinin şikayet ettiği yerler ilaçlanıyor.
Tüm ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ürünler kullanılıyor.
Vatandaşlar Bilinçleniyor
Sivrisinekle mücadele için vatandaşların sinek üreme alanlarına yönelik alabileceği basit önlemleri içeren broşürler de hazırlandı. Broşürlerde vatandaşlardan özellikle saksı, oluk, eski lastikler, kedi-köpek mama kapları, süs ve plastik havuzları ile ev içi bitkilerini temiz tutmaları isteniyor.
Beykozlular 444 66 61 No’lu numaraya ilaçlama istek ve şikâyetlerini bildirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder