12 Haziran 2019 Çarşamba

YAZ FESTİVALLERİ " ÇEVRE FESTİVALİ " İLE BAŞLIYOR


Beykoz’un Yeşil Okulları ve çevre gönüllüsü çocukları Tarihi Küçüksu Çayırı’nda düzenlenecek “Çevre Festivali”yle (12-14 Haziran) ödüllerine kavuşacak. İsmail Türüt’ün konseriyle renklenecek festivalde
geleneksel yarışmalar, eğlenceli açık alan oyunları, geridönüşüm sergileri ve atölye çalışmaları yer alacak.
“Sıfır Atık” hedefi doğrultusunda çevreci nesiller yetiştirmek amacıyla 10 yıldan bu yana yürütülen Yeşil Okul Projesi’yle bu yıl 69 ilk ve ortaokulda atık yönetimi eğitimleri verildi.
Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılacak festivalde ambalaj atık, elektronik atık, atık pil, atık yağ ve kompost olmak üzere 5 kategoride başarılı olan okullar ödüllerine kavuşacak.
Karadeniz Müziği’nin sevilen ismi İsmail Türüt 14 Haziran cuma günü saat 21.00’de sahne alarak hareketli türküleriyle festivale renk katacak.
 Tarihi Çayıra gelen çocuklar üç gün boyunca survivor parkuru, canlı langırt, çuval, yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları, air hokey, junior basketbol, halka atma oyunları ve atölye çalışmalarıyla doyasıya eğlenecek.
 Küçük Mucitler de Ödül Alacak
Beykoz Belediyesi tarafından projede birinci olan okullara müzik aletleri seti, ikinci olan okullara akıl oyunları seti, üçüncülere de spor aletleri seti hediye edilecek. Kompost Özel Ödülü olarak akıl oyunları seti verilecek.
Ayrıca “Küçük Mucitlerin Çevre Dostu Yapıtları” Yarışması’nda dereceye girenler de festival kapsamında ödül alacak.
Alanda Beykoz Belediyesi’nin geri dönüşüm uygulamaları ile okulların atık malzemelerden ürettikleri eser ve projelerin sergilendiği stantlar da yer alacak.

PROGRAM:
BİRİNCİ GÜN:
12 Haziran 2019 Çarşamba

Tarihi Küçüksu Çayırı

10:00-Oyun Zamanı ve Atölye Çalışmaları

12:30- Proje Sunumu

13:00-Ödül Töreni

15:00- Oyun Zamanı ve Atölye Çalışmaları

İKİNCİ GÜN:
13 Haziran 2019 Perşembe

10:00-Oyun Zamanı ve Atölye Çalışmaları

ÜÇÜNCÜ GÜN

14 Haziran 2019 Cuma

10:00-Oyun Zamanı ve Atölye Çalışmaları

21:00 Halk Oyunları Gösterileri ve

21:10 İsmail Türüt Konseri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder