19 Temmuz 2019 Cuma

BEYKOZ BELEDİYESİNE ABD SAN DİEGO'DAN ÖZEL BİR BAŞARI ÖDÜLÜ GELDİ

Beykoz’da yaşam kalitesini yükseltmek, çevre ve temizlik alanında yenilikçi, sürdürülebilir bir kent temizliği için Akıllı Atık ve Coğrafi Bilgi Yönetim Sistemi’ni uygulayan Beykoz Belediyesi, Amerika’da 8-12 Temmuz 2019
tarihleri arasında San Diego şehrinde gerçekleştirilen GIS—The Intelligent Nervous System (CBS-Akıllı Sinir Sistemi) başlıklı Esri Kullanıcı Konferansında ‘Cografi Bilgi Sistemlerinde Özel Başarı  Ödülü’nü aldı.
İSTKA 2016 Yılı Yenilik ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği alan Beykoz Belediyesi “Beykoz İlçesi’nde Yaşam Kalitesi İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi”ni 2017’de ilk uygulayan belediye oldu.
Atık yönetiminin coğrafi bilgi sistemine entegre edilmesi ve ilçe halkının interaktif katılımıyla atıklardan yüksek verim alan projeyle Beykoz artık sürdürülebilir, ölçülebilir, analiz edilebilir, denetlenebilir ve iyileştirilebilir bir kentsel katı atık yönetim sistemine ulaştı.


“Sıfır Atık” Projesi’yle ilçedeki okulları kapsayan “Yeşil Okul” Projesi, “Yeşil Bidon” “Yeraltı Konteyneri” uygulamasını da sisteme dâhil eden çevre ve teknolojik hizmetlerin öncüsü Beykoz Belediyesi, temizlik hizmetlerini aktif ve verimli bir hale getirdi.
Ülkemizde 10 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlarda bugüne kadar 6 ödül alınmış olup, Beykoz Belediyesi ve Yön Temizlik A.Ş. tarafından hayata geçirilen bu proje ile ülkemize 7. ödül kazandırıldı.
Daha önce Türkiye’nin önemli kurumları olan Pegasus Havayolları, Karayolları Genel Müdürlüğü (Karayolu Bilgi Sistemi), Fatih Üniversitesi, Coğrafya Bölümü, İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Geomatik Mühendisliği Bölümü ve Tarım Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Müdürlüğü’nün aldığı ödüllere ek olarak Beykoz Belediyesi de bu ödüle layık görüldü.
Vatandaşlara Çevre Portalıyla Anında Çözüm
Beykozlular, sisteme dahil olarak fazla zaman harcamadan aracısız bir şekilde ve hızlı ulaşımla proje kapsamında kurulan http:/ecevre.beykoz.bel.tr/tr portalını kullanarak araç güzergâhları, konteyner ihtiyaçları ve dağılımı, sefer saatlerini bilerek, katı atıkların yüksek verimle toplanmasını sağlıyor. Ayrıca çöplerin toplanması, koku yayılması, gürültü şikâyeti, cadde sokak yıkama ve süpürülmesi konularındaki şikayet veya talepler portaldan anında yetkililere iletilebiliyor
Geçmiş ve geleceğe yönelik bilgi veren, güncel olması nedeniyle her iş dalında da uygulanabilen sistemle atığını bilinçli bir şekilde yöneten Beykoz Belediyesi, Uluslararası düzeyde adından sıkça söz ettiren uygulamalar yapmaya devam edecek.
Edit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder