7 Ekim 2019 Pazartesi

BEYKOZ ŞİİR DOLU BİR AKŞAM YAŞADI


Beykoz İlçesind geleneksel hale gelen Kültür-Sanat etkinliklerinden Şiir Akşamlarının 8.geçtiğimiz Cuma Akşamı Beykoz Belediyesi Prof.Dr.Necemettin Erbakan Kültür Merkezinde gerçekleşti.


Son 10 yılda 8.kez düzenlenen " Beykoz Şiir Akşamı " etkinliğine ilçe sosyal hayatından birçok tanıdık sima katılım sağladı. İşin güzel yönlerinden birisi ise Şiirin evrenselliği idi. Nitekim değişik siyasi düşünceden Beykozluların geceye ilgisi ve katılımı, şiir okuması bunun en güzel göstergesi oldu.

Beykoz İlçe Medyasının süreli en eski yayınlarından olan Ozan Derviş Yönetimindeki Doğuş Haber'in Fikri Projesini üstlendiği, Beykoz Belediye Başkanlığının katkı sunduğu geceye başta Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere değişik kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Beykoz Sivil Toplum Kuruluşlarından da katılım yüksek oldu.

Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş'in açılış konuşmasında bu güne kadar 1984 yılından itibaren Beykoz'da Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş tüm isimleri bizzat geceye davet ettiğini söylerken, her birinin yanlış anlamalara neden olmaması için teker, teker isimlerini zikredip mazeretlerini beyan etmesi de açıklama anlamında noktayı koydu.

8.Beykoz Şiir Akşamında bu sene değişik bir sıralama izlenirken, daha önceleri basılan kitapçık sırası takip edilirken, bu seneki etkinlikte ise Şiirini okumaya gelen isimlerin bir sonraki ismi kura çekerek belirlemesi yoluna gidildi. Gece boyunca 37 şiir katılımcılara aktarıldı.

Mazeretimiz dolayısı ile bu güzel akşamı sonuna kadar takip edemedik...kim ne derse desin bu etkinliğin Beykoz'a Kültür-Sanat anlamında değer kattığına bir kez daha şahitlik edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder