6 Aralık 2020 Pazar

SANİYE EFE ÖĞRENCİLER İLE ÇEVRİMİÇİ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

 


NUN OKULLARI DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK YARATTI!

Öğrencilerin akademik başarıları kadar “iyi insan” olma yolculuğunu da önemseyen NUN Okulları, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe’yi öğrencileri ile buluşturdu.

Engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak, sorunlarına dikkat çekmek ve eşit yaşam hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çevrim içi gerçekleşen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Saniye Efe konuşmasında dernek olarak gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarına ve başarılı engelli bireylerin hayatlarından örneklere yer verdi. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Efe, azim ve istekliliğin tüm engelleri alt edebileceğinin, engelli bireylerin de mutlaka sosyal hayatın içinde aktif şekilde yer alması gerektiğinin altını çizdi.

NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye;

 “Nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin engelli olduğu bir dünyada engelli bireylerin haklarının ve yaşadıkları zorlukların görmezden gelinmesi düşünülemez. Hayatın her alanında özellikle de engelli çocuklarımızın eğitimleri için şartların iyileştirilmesini önemsiyoruz. NUN Okulları olarak son 4 yılda 361 gönüllü öğrencimiz ile 154 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirirken, toplumda fark yaratmayı amaçlayan projelerimizi her yıl daha da çeşitlendiriyor ve bu projelerde aktif olarak görev alan öğrenci sayımızı artırıyoruz. Böylelikle hem toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş öğrenciler yetiştirmenin hem de pek çok ihtiyaca dokunabilmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. 

Örneğin bu yıl insanlık yararına teknoloji temasıyla yola çıkan ortaokul öğrencilerimiz öğrenme çağının başında olan ve ilk kez Braille alfabesini öğrenmeye başlayan görme engelli çocukların yaşadığı zorlukların önüne geçmek üzere geliştirdiği “Görmüyorum Deme, Klavyemi Dene” isimli proje kapsamında 3D modelleme ile baskı aldığı Braille alfabesini bir klavyeye monte ederek aşamalı şekilde harf ve kelimeleri öğreten bir oyun kodladı. Geçtiğimiz yıl ise yine görme engelli öğrenciler için pek çok sesli soru bankası, eğitim materyali ve çalgı aletleri üreterek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Niyetimiz, ilerleyen dönemlerde mevcut projelere yenilerini eklemek ve bunları sürekli hale getirmek.” Dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder