2 Şubat 2021 Salı

KELLE İBRAHİM'İ VEFATININ 56.YILINDA KABRİ BAŞINDA ANDIK

 


O Beykoz Spor Kulübünün Kurucusu Ahmet Mithat Efendi'den dahi fazla bilinen, adı Beykoz ile yan yana anılan bir efsane...1965 Yılının 2 Şubat'ında ebedi aleme göçtüğünde -Allah bana Beykoz'un düştüğünü göstermesin, düşecekse de canımı aldıktan sonra düşsün " diyen bir Beykoz Sevdalısı...


Kelle İbrahim'in vefat yıldönümünde onun adına yıllardır düzenlenen " Kelle İbrahim Veteranlar-Masterler Futbol Turnuvası " Organizasyon Komitesinden, Beykoz Masterler Spor Kulübü Yöneticilerinden Hakkı Baş ile Yalıköy Gazi Yunus Mezarlığındaki kabrine bir ziyaret gerçekleştirdik. Hem efsane ismi andık hem de dualarımızı, fatihalarımızı ruhuna hediye eyledik.




Kelle İbrahim  Futbola Beykoz Kulübünde başladı, sonrasında Anadoluhisarı İdmanyurdu ve İstanbul Altınordu Takımında forma giydi. Türk Milli Futbol Takımında Romanya karşısında sol haf olarak forma giydi. Onu Uluslararası Arenada tanıtan olay ise 1924 Paris Olimpiyatlarında Kafasında sektirdiği top sayısı ile oldu. Beykoz ile özdeşleşecek bir yaşantıyı hayata gözlerini yumduğu ana kadar sürdürdü. 1965-66 Yılında ilk kez 1.Ligden düşen Beykoz'un bu üzüntüsünü yaşamadan Yalıköy yokuşunda hayata veda etti.

Kelle İbrahim Türk Futbol Tarihinde kendine haz özellikleri ile yaşadığı dönemde herkesin tanıdığı bir sima idi. 
Adı Beykoz'da bir caddeye verildi. Yıllarda Adının bu kez Beykoz Stadına verilmesi için mücadele ettik, yazılar kaleme aldık, hatta Genel Kurulda bu yönde önergemizi de vermiştik. 
Her ne kadar bugün Beykoz 1908 A.Ş. Futbol Takımının maçlarını oynadığı Stat Beykoz Stadı olarak resmi olarak ifade edilse de orası Beykozlular için, Sarı Siyah renklere gönül verenler için Kelle İbrahim Stadı olarak anıldı ve anılmakta da..

NOT : Maskelerimiz Fotoğraf çekimi esnasında çıkarılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder