21 Aralık 2022 Çarşamba

BEYKOZ'UN SORUNLARI BU SEFER FARKLI BİR PLATFORMDA KONUŞULDU


Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ) Başkanı Erdal Öztürk, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, Beykoz İl

ve Bölge Dernekler Birliği dönem Başkanı Erdal Uzuner, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ve Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Sekreteri İlker Güner, toplantıya ev sahipliği yapan isimler oldular.

Gerçekleşen toplantıda öncelikle Dernekler Birliği üyeleri temsilcileri Erdal Öztürk, Sedat Altun, Asım Özdemir ve İlker Güner söz alarak toplantı hakkında düşüncelerini kısaca aktardılar. Sözü Dernekler Birliği Dönem Başkanı Erdal Uzuner’e bırakıldı.

Erdal Uzuner (Beykozlu Trabzonlular Derneği Başkanı ve Dernekler Birliği Dönem Başkanı)

Beykozlu Trabzonlular Derneği Başkanı ve Dernekler Birliği Dönem Başkanı Erdal Uzuner toplantının ana başlıklarını aktarmak üzere söz aldı; “Birlikler olarak; muhtarlar Birliği 45 Mahalle Muhtarı var. Tüm muhtarlarımız davet edildi. Beykoz dernekler Birliği bünyesinde 19 tane Yöre Derneği var, davet edildi. 45 tene Spor Kulübü Başkanı var, spor başkanları da davet edildi. Bir de bu oluşumun dışında yer alan davetlilerimiz var” diyerek, toplantıya katılım sağlayanları tek tek anons ederek teşekkürlerini iletti.

Geniş katılımlı toplantı yapmamızın sebebi bizim bu çalışma gruplarına belki ilave edilecek konu başlıkları da olabilir, bunda çeşitli komisyonlar oluşturup bu sorunları yazılı hale getirip, sonunda da hepsini toparlayıp bir kitap haline getirmek istiyoruz. Bu kitap Beykoz için önemli bir kazanım olacağını düşünüyoruz.  Burada hem sizlerin önerilerini alacağız hem de bu çalışma komisyonlarında ‘görev almak istiyorum’ diyenler olursa onların da burada gerekli kaydı alıp sonra İlerleyen zamanlarda bu çalışma komisyonlarını oluşturup, hızlı bir şekilde Beykoz’un bütün konuları ile ilgili çalışmayı yapmak istiyoruz.

Konu başlıklarını sizlere kısaca anlatmak isterim. Mesela en başta malum herkesin bildiği gibi imar ve mülkiyet konuları. Geçmişte eksik kalanlar, geleceğe yönelik neler yapılabilir?.. Bunlarla ilgili bir komisyon alıp, grup komisyonda bu çalışmaları yapıp Beykoz’daki eksik kalanları ve yapılması gerekenleri önerilecek bir çalışma durumu…  İkincisi yine aslında imarla alakalı…  Özellikle Boğaziçi imar ve bu da yeni çalışmalar yapılıyor SİT derecelendirmeleriyle ilgili konular var.  Beykoz’da Kültür-Sanat-Turizm geçmişte yapılanlar gelecekte yapılması gerekenler… Ayrıca bir diğer başlığımız da Beykoz olası depreme hazır mı?  Bununla ilgili neler yapılabilir?..  Bence Beykoz depreme hazır değil. Beykoz’da malum İstanbul’un en doğal ilçelerinden bir tanesi, bizler de bu doğallığın korunmasını istiyoruz. Bununla ilgili neler yapılabilir?… Beykoz’da Gençlik ve Spor problemleri… Gençler için sporla ilgili neler yapılabilir?.. Eğitim problemi… Evet, Beykoz’da eğitim problemi var mı? Evet, gerçekten var. Bu eğitim problemlerinin içerisinde özel gereksinimli çocukların eğitimleri için neler yapılabilir? Bir de istihdam ve işsizlik konuları ele alınmalıdır. Ulaşım sorunları konusunda da eksiklerimiz var, bunları da kapsayan çalışmalar yapan komisyon üyeleri oluşturacağız. Son olarak da sokak hayvanlarının barınması, ilçemizdeki durumları ile ilgili belirlemiş olduğumuz konu başlıkları yer almakta.”

Erdal Uzuner konuşmasının ardından sözü salondaki katılımcılara bıraktı. Katılımcılar verilen mikrofon ile Beykoz üzerine yapılması gereken görüş ve fikirlerini beyan ettiler. Katılımcılardan bir çok STK temsilcisi de “Beykoz için elimi taşın altına koymaya hazırım” diyerek teklif edilen komisyon üyeliklerine isimlerini yazdırdılar.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

KAYNAK / ÖZGÜN HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder