7 Ağustos 2023 Pazartesi

BEYKOZ'DA DEĞERİNİ HİÇ KAYBETMEYEN BİR MAHALLE...ANADOLUKAVAĞI

 


İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açılan kapısı olan Anadolu Kavağı”, her noktasında denizi hissedebileceğiniz, tarihi, doğası ve birbirinden ünlü mekanlarıyla eşsiz bir balıkçı kasabası özelliğinde bir mahalle olarak tanımlanmakta.

İstanbullunun popüler hafta sonu gezi duraklarından biri olmasının yanında, yerli ve yabancı turistlerin de gezi rotasında yer alan bu balıkçı kasabası, dolu dolu bir gününüzü sıkılmadan geçirebileceğiniz, atmosferiyle çok çabuk sevebileceğiniz bir yer.

Kurulduğu günden günümüze İstanbul’un en önemli çekim merkezlerinden biri olmayı sürdüren Anadolu Kavağı, uzun yıllardan beri ”Balıkçı Kasabası” özelliğini koruyor. Suyu ve inciriyle meşhur olan kasaba, şifalı olduğu söylenen birçok su kaynağına da ev sahipliği yapıyor.




Beykoz ilçesinde, ulaşımı kolay bir yerde olduğundan daha çok sahilinde yer alan balık mekanları ve kahvaltıcılarıyla ilgi görüyor olsa da, yemyeşil tepeleri ve Boğaz manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Bir zamanlar sınıırlarında bulunan Askeri Bölgeler nedeni ile kimliklerin bırakılıp girilebildiği Merhum Turgut Özal'ın Başbakanlığı  Döneminde halkın kimlik ibraz etmeden girebildiği konuma kavuşunca karasal anlamda da araç trafiği yoğunluğu yaşamış ve büyük bir ilgi odağı olmayı başarmıştı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder