24 Eylül 2023 Pazar

BEYKOZ YEŞİLAY ŞUBE BAŞKANI DR.M.TALHA UÇAR BAKIN NEYE DİKKAT ÇEKTİ


Beykoz Yeşilay Şubesi Başkanı Muhammed Talha Uçar, geride kalan hafta içinde Kavacık'ta Eğitim ve Bilgilendirme çalışmaları yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotır önünde ER-HA Beykoz'a özel açıklamalarda bulundu.

Dünyada trendin madde bağımlılarına zorunlu ve kısıtlayıcı tedaviden, onun kendi isteği ile yürüyen bir tedaviye doğru yöneldiğine dikkat çekerek, " Mesela Kanser olup da tedavi görmek istemeyen birini zorla tedavi edebilir miyiz? edemeyiz...kanserde bile...bağımlılık için de böyle tedavi rızası ile isteme konusunda belki iradesini kullanıp adım atamayabilir, evet o konuda bize sorumluluk düşüyor, aile isteyip talep edecek" dedi.

Dr.Uçar açıklamalarının devamında " Bağımlılıkla mücadele sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın sorunu...biz madde kullanımı açısında dünya ülkeleri açısından çok daha gerilerde bulunuyoruz. Milli, Manevi değerler, inanç yapımız bizi korumuş durumda. Bununla beraber sorunu küçüksemiyoruz. Sorun her gün büyüyen bir sorun, Devlet tüm enstrümanları ile ilçelerde sayın kaymakamlarımızın liderliğinde bütün enstrümanlar kullanılmak sureti ile çalışılıyor. Hem arz ile mücadele ki sayın İlçe emniyet Müdürümüz, Emniyet personelimiz gece gündüz çalışıyorlar. Tedavi talep yolu ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Hastanelerimiz bizim Yeşilay Yedamlarımız bir de koruyucu sağlık hizmetleri ve İlçe Milli Eğitim ile koordineli bu çalışmaları yürüyoruz, sizlerin de desteği çok önemli " diye konuştu.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder