10 Ocak 2024 Çarşamba

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN, İLÇE YEREL MEDYASINI ELMASBURNU'NDA KONUK ETTİ


10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile gerçekleşen programlardan birisi de Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından gerçekleştirildi.

Riva Elmasburnu'ndaki Beykoz Belediyesi Sosyal Tesislerindeki programda Başkan Murat Aydın öncelikle Beykoz Medya temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı.

Buluşmada değişik başlıklar halinde serbest bir sohbet anı yaşanırken Başkan Aydın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimini kazanacakları iddiasında bulundu.



Başkan Aydın Beykoz Belediyesi olarak çıktıkları 12 kişilik temizlik ve garson alımı için 9 müracaatın olduğunu söylerken, " İşletmelerimizde çalışan tüm kişiler Beykoz Belediyesi personeli olmakta. Belediyelere personel alımı ya Belediye bünyesindeki şirket üzerinden olmakta şirket olmasa yeni bir şirketin kurulup ora adına alınması mecburi. Mecburen yeniden alıma çıkacağız. Bakın biz Beykoz Kahvesinde çalışmaya başlayan Baristalar için Belediye olarak kurs açtık eğittik, bunlardan en başarılı olanları da kadromuza dahil ettik ( Başkan Aydın tesiste çalışan bir garsona bu ay ne kadar para aldın diye sordu 19 bin lira cevabını aldı ). Belediye bünyesinde Taşeron olarak çalışan bir iki birim bulunmakta. Kanun diyor ki personel gideriniz bütçenizin yüzde 30'unu aşamaz " dedi.




Başkan Aydın İstanbul'un boşa geçen bir 5 yıl kaybettiğini söylerken, Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu'nun kafasındaki İstanbul'un yüzde 5 gibi bir orana denk geldiğini geri kalan yüzde 95'lik kısmında İstanbul'un olmadığını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendi adının da masada olduğu yönündeki konuşulanları birinci ağızdan yanıtlayan Başkan Murat Aydın, açık yüreklilikle bir de açıklamada bulunup temayül yoklamasında başka ismi yazdığını söyledi.




Beykoz'un yapılacak imar çalışmalarının ardından nüfusunun kademe kademe artacağı ve 300-350 bine çıkacağını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, her zaman ifade ettiği gibi Beykozluların sahip olduğu yerlerini satmamalarını istedi.




Beykoz'da kendi çalışmalarına ilişkin yaptıkları kamuoyu araştırmaları ve anketlerde ortaya çıkan tablonun kendisi açısından sevindirici olduğuna atıf yapan Aydın, " Beykozluların ortalama kararı şu ki bu adam bir şeyler yapmaya çalıştı, bunu görüyoruz olmakta. Beni motive eden şey onlardan aldığım teşekkürler. Beykoz'da inanılmaz bir potansiyel var. Burası gençlerin kendi hayallerini gerçekleştirmeye uygun bir yer " dedi.




BAŞKAN MURAT AYDIN, YEREL'DEN ÇOK İBB YÖNETİMİ HAKKINDA KONUŞTU.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her fırsatta İstanbul için yapacakları işler için kaynak bulma, kredi bulma çalışmalarında Genel Yönetimden tarafından engelleniyorum iddialarının doğru olmadığını söylerken, " Her şey belirlenen kurallar çerçevesinde yapılmakta ve İBB belirlenen Borçlanma Oranını aşmış durumda ve Genel Yönetimden, hazineden alacağı krediye kefil olmasını talep etmekte. İBB'nin en büyük geliri, merkezi yönetimden gelen rakamlardır. Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde hangi konuda, İstanbullunun yararına olacak hangi projelerine karşı çıkmışız! buna gelip örnek versinler " dedi.

Başkan Murat Aydın, " Son 3-5 aya kadar İstanbul'da iktidar olduklarına bile inanmıyorlardı "  iddiasında bulunurken, " Psikolojik olarak yapmamaya kendilerini kodlamışlar, Mesela Üniversite Yurdu yapılacak bunun olmaması için bile mahkemeye müracaat etmekteler. Hadi diyelim Sit Kanunu var diyelim siz Pandemi sürecinde yapmadığınız Beykoz-Yalıköy arasındaki yolu bile 5 yılın sonlarına doğru yaptılar. Burada da mı Sit engel idi, yerin altındaki çalışmalara mı engel Sit " diye konuştu.




" İstanbul Büyükşehir Belediyesi hangi yükümlülüklere sahipse biz ilçe belediye başkanlıkları da aynı kanunlara tabi Genel Yönetimin bize özel bir alan açması söz konusu değil, bizler de borçlanma limitine tabiyiz. Bizim tek avantajımız mesela Beykoz'da bir Spor Salonu yaptırıyoruz, onu Spor Toto teşkilatının sponsorluğunda yapıyoruz" örneğini veren Murat Aydın İstanbul'da seçimi kazanacakları iddiasını yeniledi. Aydın bu konuda da her iki iddialı partinin yüzde kırkar kemikleşmiş oyları varsa yüzde yirmilik de hizmete, İstanbul için oy verecek bir kesimin olduğu gerçeği de göz ardı edilmemesini istedi.

TALİP ERCAN ( ERHA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder