İstanbul’u etkisi altına alan yağışlı hava dalgası, 25 Temmuz Cumartesi günü şehrin birçok noktasında etkili oldu.
Dün gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağışın ardından, ilçelere göre metrekareye düşen toplam yağış miktarları belli oldu.
Hava Forum tarafından açıklanan 25 Temmuz Cumartesi gününe ait yağış sonuçlarına göre, Beykoz metrekareye düşen 27,3 kilogram yağış ile İstanbul genelinde en fazla yağmur alan dördüncü ilçe olarak kayıtlara geçti.
İstanbul genelinde dün en çok yağış alan bölge ise Beykoz’un komşusu Üsküdar oldu. Üsküdar’da metrekareye 31,2 kilogram yağış düşerken, onu sırasıyla Şile ve Beşiktaş takip etti.
İstanbul’da en çok yağış alan ilk 5 ilçe şu şekilde sıralandı:
- Üsküdar: 31,2 kg/m²
- Şile: 29,2 kg/m²
- Beşiktaş: 29,0 kg/m²
- Beykoz: 27,3 kg/m²
- Ümraniye: 21,3 kg/m²
İlçe genelinde yağışların baraj doluluk oranlarına ve doğaya olumlu yansıması beklenirken, hava durumu verilerindeki güncel gelişmeler yakından takip ediliyor.
İstanbul’daki barajların doluluk oranı 26 Temmuz itibarıyla yüzde 56,34 olarak ölçüldü.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder