1 Ağustos 2026 Cumartesi

BEYKOZ'DA ÜNİVERSİTE TERCİH DÖNEMİNDE ÖĞRENCİLERE ÖZEL DESTEK


Beykoz Belediyesi, üniversite tercihi yapacak gençlerin geleceklerini daha bilinçli şekilde planlamalarına destek olmak

amacıyla ‘Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı’na ev sahipliği yapacak. 3-4 Ağustos tarihlerinde Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek programda öğrenciler, tercih danışmanlığından üniversite hocalarıyla örnek derslere, uzman buluşmalarından rehberlik desteğine kadar pek çok imkândan yararlanabilecek.

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih döneminde gençlerin doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilmelerine destek olmak amacıyla Beykoz Belediyesi yeni bir çalışmayı daha hayata geçirecek. Belediye ile Önce Öğrenci Platformu iş birliğinde gerçekleştirilecek “Üniversite Tercih Destek Programı”, 3-4 Ağustos tarihlerinde Kavacık Yaşam Merkezi’nde gençlerle buluşacak.

Gençlerin Tercih Sürecinde Yanında Olacak

Öğrencilerin tercih döneminde kendilerini yalnız hissetmemeleri, doğru bilgiye ulaşmaları ve gelecek planlarını daha bilinçli şekilde oluşturabilmeleri amacıyla çalışmalar yürüten Önce Öğrenci Platformu, program kapsamında Beykozlu gençlere kapsamlı bir tercih desteği sunacak.

Program boyunca öğrenciler, birebir tercih danışmanlığından yararlanabilecek; üniversite hocaları tarafından gerçekleştirilecek örnek üniversite dersleriyle akademik yaşam hakkında fikir edinebilecek. Ayrıca alanında uzman isimlerin katılacağı söyleşiler ve öğrencilerin okumayı hedefledikleri bölümlerde eğitim gören üniversite öğrencileriyle gerçekleştirilecek rehberlik buluşmaları da programda yer alacak.

Uzman İsimler Gençlerle Buluşacak

“Tercih Destek Programı” kapsamında gençler, eğitim ve kariyer yolculuklarına ilişkin farklı alanlarda deneyim sahibi isimlerle bir araya gelme fırsatı da bulacak. Programda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, tercih ve kariyer danışmanı Dr. Abdülkadir Özbek, BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Samur ve akademisyen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara gibi alanında uzman isimler gençlerle buluşacak.

“Gençlerimizin Yanında Olmaya Devam Ediyoruz”

Üniversite tercih döneminin gençlerin gelecek planlamaları açısından önemli bir eşik olduğuna dikkat çeken Beykoz Belediyesi, 3-4 Ağustos tarihlerinde Kavacık Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Önce Öğrenci Üniversite Tercih Destek Programı” ile üniversite tercihi yapacak gençlere kapsamlı bir danışmanlık ve rehberlik desteği sunacak.

KAYNAK - BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder