21 Şubat 2019 Perşembe

BEYKOZ'UN BAŞARILI OKUL VE SPORCULARINA BELGE VE ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Okullarımız Spor Yapsın Her Türlü Bağımlılıktan Uzak Kalsın” projesi Beykoz Kaymakamımız Sayın Ahmet Katırcı öncülüğünde hayata geçirilirken  ilçemizde bulunan okullarımıza proje kapsamında spor malzemesi yardımında bulunma ve  başarılı sporcuları ödüllendirme töreni geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Beykoz Belediyesi Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Beykoz İlçe Protokolüne dahil isimler de hazır bulundu. Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul İl Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Tapu Müdürü Nihade Kılıç protokolü oluşturan isimler idi.



Canan Eyüpoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı programda ilk konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük yaptı. ” Madde ve teknoloji bağımlılığının gençlerimizin arasında yayılmasını engellemek için onlara sosyal, kültürel ve sportif sorumluluklar vererek olumlu alışkanlıklar kazandırmak gerekiyor. Çocuklar ile gençlerin madde ve madde bağımlılığına karşı dikkatli olmaların sağlamayı, uyarmayı farkındalık yaratarak bilinçlendirilmelerini sağlamayı ve maddeye hayır yetisini kazandırmayı amaçlayan projenin bir diğer hedefi de madde ve madde bağımlılığına karşı hayır diyebilecek bilinç düzeyi yüksek gençler için bağımlılık hakkında bilgilendirmeyi yaparken, aynı zamanda sporun gücünden yararlanarak gençlere spor alışkanlığı kazandırmaktır ” diye konuşan Küçük sözlerinin devamında ise şu cümleleri sarf etti…


 Bu amaçla ilçemizde sporu yaygınlaştırmak, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz -Okullarımız spor yapsın, her türlü bağımlılıktan uzak kalsın-projemizle öğrencilerimizin eksikliğini hissettiği spor malzemelerinin teminini yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Sadece bu proje değil faaliyet gösterdiğimiz her alanda desteklerini bizden esirgemeyen spora ve sporcuya her  önem verdiğini her daim gösteren Beykoz Kaymakamımız Sayın Ahmet Katırcı ve İlçemize yapmış olduğu spor malzemesi desteğinin yanı sıra önümüzdeki haftalarda başlayacak olan Basketbol ve Futbol Şenliklerinde dereceye giren okullara verilmek üzere basketbol ve futbol toplarımızı da Milli Takım eski Kaptanlarından Rüştü Rençber temin etmiştir. Son olarak 2018-19 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetlerinde ve projelerimizde maddi manevi destek veren Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e teşekkür ederiz “



Bülent Küçük’ün ardından  Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay çocuk ve gençlerin mutlak surette spor ile buluşturulabilmesi için çaba sarf ettiklerini ve diğer kurumlar ile iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını söylerken, ” Sporun aynı zamanda ülke tanıtımı için de çok iyi bir reklam olduğu kanaatini taşıyorum. Küçük yalardan itibaren çocukların spora yönlendirilmelerinin ülke geleceği açısından da önemli olduğu bir gerçek. Eskiden cadde ve sokaklar boş iken mahalle aralarında oyunlar oynanır, sportif faaliyetler ile geçerdi zamanlar, ancak günümüze geldiğimizde sokak ve caddelerin evler, arabalar ile dolduğunu görmekteyiz. Çocuklarımıza hem spor alanları ile hemde oralarda kullanacakları materyelleri temin edip sunmak en büyük katkı olacaktır ” diye konuştu.


Programda dağıtılan spor malzemeleri konusunda dostları ve çevresi ile katkıda bulunan Fenerbahçe ve Milli Takımının Eski Kaptanlarından Rüştü Rençber ise çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından kurtulabilmeleri ve bunlara bulamamaları için herkese görevler düştüğünü ifade ederken,” Beykoz Belediyesinin ve ilçedeki diğer kurumların bu yönde birçok çalışmaları var ve bunları takdirle karşılıyorum.Gençlerimize kültürrel, sanatsal ve spor alanlarında her türlü alternatifler sunulmalı. Her şey geleceğimiz teminatı olan çocuk ve gençlerimiz için ” dedi.
Beykoz İlçe Kaymakamı olan ve her eğitim öğretim döneminde ilçede bulunan tüm okulları ziyaret ederek, sorun ve beklentilerini yerinde tespit eden Ahmet Katırcı ise programı düzenleyen Beykoz İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük’ün yaptığı yoğun faaliyetlere yetişemediğinden dem vururken, ” Galiba Yedek bir Kaymakam talebinde bulunmamız gerekecek!” diye onura edici bir cümle ile başladığı konuşmasında, daha sonra şu ifadelere yer verdi, ” Sporun uzun, uzun önemini anlatmayacağım. Atatürk’ümüzün de veciz sözündeki gibi -Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur- Benim için Bağımlılık ile mücadele 1.sırada yer almaktadır.bunu bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu durumun ülkemiz üzerine oynanan büyük bir oyun olduğuna inanıyorum.Bu konu terörden de ekonomik sıkıntılardan da öte başta gelmekte. Bunu söylerken de sadece uyuşturucu ve alkol bağımlılığını ile de sınırlamıyorum, telefon, bilgisayar ve teknolojik bağımlılık da bir başka tehlikeyi oluşturmakta. Çocuk ve gençlerimiz adeta mankurtlaştırılmak isteniyor …Türkiye’nin istiklal ve istikbali üzerine bir oyun oynanmakta. Ekonomik, siyasi saldırılara ile yok edemediğiniz bu ülkeyi mankurtlaştırarak amacına ulaşmak isteyenler var ve ben bunun bir proje olduğuna inanıyorum. Bakınız Polisiye Tebdirler ile işin bu boyutu ile zaten mücadele edilmekte, ilçenin dört bir yanından her gece toplanan insanlar var, satıcısı da içicisi de var. Ama bu bir çözüm değil. Spor yolu ile çocuk ve gençlerin kafalarını meşgul etmek zorundayız. Bunun için de bugünkü gibi etkinlerin sayısının artması gerekmekte “ şeklinde konuştu.
Branşlarından katılmış oldukları Türkiye ve Uluslararası müsabakalardan başarı ile ayrılarak gerek okullarının gerekse de Beykoz İlçemizin Medarı İftiharı olan sporculara başarı belgeleri ve ödülleri katılımcı protokol tarafından taktim edilirken yine  sportif yarışma ve etkinliklerde başarı ile temsil eden okullara da spor malzemeleri hediye edildi.
Beykoz İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı ödüllerini taktim ettiği öğrencilerin hepsini alınlarından öperken kendileri ile gurur duyduklarını ve her zaman yanlarında olacaklarının mesajını bir kez daha vermiş oldu.
Bu özel günde yaptıkları dereceler ve aldıkları madalyalar ile ilçemize büyük gurur yaşatan sporcular ise şu isimler idi ;
Damla Özgül-Tuğçe Şahin-Doğanur Yılmaz-Neslihan Gökdeniz-Melisa Çevikel-Rıdvan Kocaoğlu-Rahime Bige-İrem Zehra Karababa-Sedanur Kuruderi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder