25 Eylül 2020 Cuma

AVRUPA SPOR HAFTASI BEYKOZ ETKİNLİKLERİ MASA TENİSİ İLE BAŞLADI

 


Avrupa Spor Etkinlikleri kapsamında ülke genelinde gerçekleşen spor etkinliklerinin Beykoz Ayağı Masa Tenisi Müsabakaları ile başladı.

Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından koordine etkinliklerin Beykoz Etabı Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda başlarken ilk gün etkinliğinde Beykoz İlçe Kaymakamı Esenegül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam'da katılım sağladı.




Beykoz İlçe Gençlik-Spor Müdürü Bülent Küçük, Avrupa Spor Haftası kapsamında , çok daha fazla geniş katılımlı bir program yapmak istemelerine karşın yaşanan Pandemi Sürecinin daha az katılımlı bir etkinlikleri mecburi kıldığına dikkatleri çekerken, " Gençlik Spor Bakanımız Muharrem Mehmet Kasapoğlu'nun da ifade ettiği gibi biz sporun ilçe sakinlerimizin hayatında sadece birkaç güne sıkıştırılmasından öte bir yaşam tarzı olmasını istiyoruz. Bu bilincin artması ve bu şuurun gelişmesine dair Bakanlığımızın yoğun bir çalışması, projeleri bulunmakta. Ancak yaşanan bir salgın süreci de var ancak bu kapsamda spor yapmanın da vücut sağlığı ve bağışıklığı noktasında önemli olduğunu uzmanların ifadesi ile biliyoruz. Tamam Evde kalmayacağız ama Bakanlığımızın sloganında anlam bulduğu gibi -Evde kal, hareketsiz kalma - diyoruz.




Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde ilk günün programında olan Masa Tenisi müsabakaları Beykoz İlçe Gençlik Spor Müdürü Bülent Küçük ile, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam'ın karşılıklı yaptıkları gösteri ve açılış maçı ile başladı.

Beykoz Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam ise Avrupa Spor Haftası etkinliklerini önemsediklerini ifade ederken, " Tabii ki ifade edildiği gibi  yaşanan Pandemi süreci geniş kitleleri de katacağımız etkinliklere engel oldu. Beykoz Belediyesi olarak bu süreçte 11 ayrı spor dalında çocuklarımıza, gençlerimize ücretsiz spor kursları, eğitimleri vermeye başladık. Yüzlerce katılımın olması bizleri fazlası ile sevindirdi. İnşallah bu Pandemi Dönemi bilince çok daha farklı projelerimiz ile bu anlamda Beykoz'a hizmet etme düşüncesindeyiz. Bugün Masa Tenisi karşılaşmalarına katılan sporcularımıza, yarışmacılar başarılar diliyorum " şeklinde konuştu.




Beykoz İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise Avrupa Spor Haftası Beykoz Etkinliklerine katılan herkese teşekkürlerini iletti. Çiçekli, Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Pandemi Sürecine de dikkatleri çekerken, " Hepimiz Maske-Mesafe-Hijyen şartlarına uymalıyız. Tüm Beykozluları da bu kurallara uymaya davet ediyorum. Bu kapsamda gerekeli şartlara riayet edilerek bu tür spor etkinliklerinin yapılmasını da olumlu bulmaktayız. Katılım sağlayan Beykozlulara teşekkür ediyorum.  Beykoz İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile Beykoz Belediyesini de desteklerinden dolayı kutluyorum. " dedi.

Avrupa Spor Haftası Beykoz Programı kapsamında ikinci etkinlik 26 Eylül Cumartesi Günü Saat 08.30-12.00 arasında, BHP  DML Eğitim alanında Kano etkinliği ile devam edecek, ardından 27 Eylül Pazar Günü Saat 10.00'da Hidiv Kasrı Koşu Parkurundaki program ile devam edecek. Avrupa Spor Haftasının kapanış etkinliği ise 29 ve 30 Eylül Salı-Çarşamba günleri Beykoz Tenis Kulübünde Saat 17.00-21.00 arsındaki Tenis Müsabakaları ile gerçekleşecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder