24 Eylül 2020 Perşembe

AVRUPA SPOR HAFTASI İSTANBUL ETKİNLİĞİNE BEYKOZ DAMGASI VURULDU...


Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Koordine edilen Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin İstanbul Ayağı buluşması Balat Sahilinde gerçekleşti. 

Çeşitli Spor Kulüplerinden, Gençlik ve Spor Merkezlerinden değişik spor dallarında temsilcilerinin katıldığı İstanbul etabında Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından başlama kornası çalındı. 

Aralarında Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün Kano Okulu Sporcuları ile Anadoluhisarı Kürek Takımının da bulunduğu Haliç'teki Kano ve Futalar gösteri turu yaptı. Su Sporları bölümünde en geniş katılım ise Beykoz Belediyesi Kano Takım sporcularından oluştu.



Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Anıttepe Spor Kompleksi'nde gerçekliştirilen törene Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra; Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Herkes İçin Spor Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, birçok branştan milli takım sporcuları ile antrenörler katıldı. 

Bakan Kasapoğlu etkinlik yapılan bazı kentlere canlı yayın ile bağlanıp başlama mesajı verirken, aynı anlarda İstanbul etkinliğinde Beykozlu Kanocu ve Anadoluhisarı Kürek Takımı Sporcuların Haliç'deki görüntüleri sıklıkla ekranlara gelip tüm Türkiye'de izlendi. 

Bakan Kasapoğlu, Ankaradan yaptığı ve tüm etkinlik alanlarında canlı yayınlanan konuşmasında "Böylesine güzel bir günde böylesine güzel bir atmosferde bizleri bir araya getiren rabbime hamd ediyorum. İnşallah bu salgın sürecini atlatalım ve her yıl olduğu gibi kalabalıklar ve güçlü bir şekilde devam edelim. Salgının getirmiş olduğu dezavantajlara rağmen katılan tüm misafirlerimizi şükranla selamlıyorum. Bu süreçte hepimizin bildiği gibi sporun, hareketliliğin, sağlığın, zindeliğin, yaşanabilir bir dünya için çevrenin ve bununla birlikte bu bilincin egemen kılınması apayrı bir önem taşıyor" dedi.



"HAREKETSİZ KALMANIN GETİRDİĞİ DEZAVANTAJLARI HAREKET VE SPORLA YENECEĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ"

Bu yılın Avrupa Spor Haftası olduğunu ve düzenlenen organizasyonun kritik bir durumu da gösterdiğini belirten Bakan Kasapoğlu, "O yüzdendir ki geçen yılki organizasyon olsun bu yılki bu organizasyon olsun bizlere hareketliliğin sadece bir haftaya veya bir güne mahsus değil böyle bir yaşam tarzı olması gerekir. Bu yüzden bu bilincin artmasına ve bu şuurun gelişmesine dair olan çalışmaları tüm gücümüzle destekliyoruz. Covid ile mücadelede sporun ve hareketliliğin çok kritik bir yaşam tarzı olduğunu gördüğümüz bir salgın dönemi yaşıyoruz. Bu anlamda sporun ne kadar önemli olduğunu uzmanlar bize söylüyorlar. Obezitenin bu dönemde de büyük bir tehdit olduğunu söylüyor ve aktif ve hareketli bir hayat sürmenin ne kadar mühim olduğunu anlıyoruz. Bir süre evde kalmayı gerektiren bir dönem yaşadık gençlerle bir araya gelişimiz salgından dolayı online oldu ama bir platform oluşturduk; 'evde kal hareketsiz kalma'. Hareketsiz kalmanın getirdiği dezavantajları hareket ve sporla yeneceğimizin bilincindeyiz. Maskeyi temizliği göz önünde bulundurarak ve sporun önünde engel tanımayacağımızı da göz önünde bulundurarak buradayız" diye konuştu. 



Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ersen Sancar etkinlik alanında yapığı açıklamada, " Beykoz İlçesini bu anlamda etkinlikte başarı ile temsil ettiğimiz için mutluyuz. İki ayı aşkın süredir, Kano Eğitimi alan sporcularımızdan 20 kişiyi seçip geldik. Çok güzel bir görüntü oldu. Sporcularımızın heyecanları ise görülmeye değerdi. Hayatlarında unutulmayacak ilk Beykoz dışında bir spor etkinliğinde yer aldılar. Beykoz Belediyesi olarak ilçemizde 11 ayrı spor dalında ücretsiz eğitim vermeye başladık, yakın zamanda bunlara iki ilave daha olacak. Deniz Sporlarında da bu kapsamda özel bir önem veriyoruz. Kano ile başladık, Kürek Sporu ile devam edeceğiz, Yüzme için de bazı projelerimiz var. Ben Kano dalında etkinliğe katılan 20 sporcumuza onları eğiten değerli Antrenörlerimize ve çocuklarını bu spora yönlendiren ailelerine de ayrıca teşekkür etmek isterim " diye konuştu.



Türkiye'de Beykoz Spor Kulübü ile birlikte Kürek Sporunda Şampiyonluklara abone olan kulüp hüviyetindeki Anadoluhisarı İdmanyurdu Kulübü adına  etkinliğe katılım sağlayan sporcular da dikkatleri çekmesini bildi. Erkeklerde Dört Çifte ve tek çifte de katılım sağlanmasının yanında bayanlarda iki çifte ekibi ve bunların yanı sıra kano sporcuları da Beykoz İlçemizin gururu oldular.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder