20 Eylül 2020 Pazar

BEYKOZ ELMASINDA YÜZLER GÜLÜYOR


İstanbul’un doğal meyve ve sebze deposu Beykoz’un verimli bahçelerinde özenle yetiştirilen leziz ve sulu “Beykoz Elması” hasadın ardından tezgâhlarda yerini almaya başladı. Bu yıl ilçe genelinde 350 ton hasat beklenen elma çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Beykoz genelinde ağırlıklı olarak Cumhuriyetköy’deki bahçelerde yetiştirilen “Beykoz Elması” ilçeye özgü lezzeti, sulu ve sert yapısıyla tercih ediliyor. Şifa ve lezzetiyle tüketicilerin gözdesi olan elma kış  boyunca sofraları süslüyor. 

İlçede Temmuz-Kasım ayları arasında yapılan hasatla her yıl 10 farklı çeşit elma Beykoz’dan pazara iniyor.

10 Ton Alım Garantisi

Beykoz Belediyesi ilçede tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi” kapsamında kiraz ve karpuzun yanı sıra elma üreticisini sevindirdi. Sezon başında imzalanan sözleşmeyle çiftçiye 10 ton alım garantisi verildi.  

Çiftçi Mevlüt Artvinli: “Alım Garantisi Çiftçiyi Rahatlattı”

Beykoz Belediyesi’yle alım sözleşmesi imzalayan Çiftçi Mevlüt Artvinli: “Cumhuriyetköy’deki 200 dönümlük bir arazide kiraz, elma ve kivi yetiştiriyoruz. “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi” değişken piyasa koşullarıyla mücadele eden çiftçileri koruyan ve rahatlatan bir uygulama. İlçemizde tarımın devamlılığı açısından da çok önemli. Beykoz Belediyesine çiftçiye verdiği destek için teşekkür ediyor, tarımı teşvik eden yatırımların artmasını diliyorum.” dedi.

Elmalar İhtiyaç Sahiplerine

Beykoz Belediyesi proje kapsamında üreticisine alım garantisi verdiği 10 ton elmayı bahçeden alarak hijyen koşullarına uygun olarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.  

Projeyle çiftçinin emeği tarlada değer kazanırken ihtiyaç sahipleri sevinecek.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder