10 Eylül 2020 Perşembe

TALİP ERCAN " SPOR KULÜBÜ YÖNETMENİN FARKLI BİR SIKINTISI ! "


Beykoz İlçesinde Spor Kulüp başkanları maddi manevi bin bir dert ile uğraşırken son günlerde kulağımıza gelen bazı duyumlar hatta yaşanmışlıklar bizleri de bir spor adamı olarak üzmüyor değil. En son gelişme ise Örnekköyspor Camiasında yaşanmış.


Futbol branşında A Takım düzeyinde liglere katılım sağlarken, yaşanan tecrübelerin ardından sadece altyapı yaş gruplarında takım çıkaran Yeşil-Beyazlı son günlerde canları sıkan, çalışma istek ve arzularına olumsuz etki eden bir gelişme var ki gerek Kulüp Başkanı İsmail Türkoğlu, gerekse de Yönetim Kurulunun diğer üyeleri üzgün mü üzgün...bunca verilen  emeklerin sonunda yaşanan bir şikayet hadisesi Kulüp Gündemine oturmuş durumda.

Örnekköy Spor Kulübünü yaşamakta oldukları bu kötü süreçte ziyaret eden Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ile Birlik Yönetim Kurulu Üyelerinden Beykoz Elmalıspor Kulüp Başkanı Yusuf Dinç ile Gümüşsuyuspor Kulüp Başkanı Şeref Kurtuluş Başkan Türkoğlu'na moral verdiler.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Örnekköyspor Kulübüne Birlik olarak tam destek verdiklerini ifade ederken mesele hakkında bana " Bugün birkaç arkadaşımız ile İsmail Başkanımızı ziyaret ederek, yaşanan hadise ile ilgili bilgi edindik. Son 10 gündür Örnekköy Spor Kulübünü Cimer'e, Beykoz Belediye Başkanlığına, Beykoz Kaymakamlığına,  İstanbul Valiliğine ve Gençlik ve Spor Bakanlığına Spor Bakanlığı'na  şikayet eden bir vatandaş Örnekköyspor'u rahatsız etti. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bunun  biz de Beykoz Kulüpler Birliği adına Örnekköy Spor Kulübü Başkanı İsmail Türkoğlu'nu ziyaret ettik her daim yanında olacağımızı söyledik. Yaşananları gerçekten de hayretler ile karşılıyorum. Spora, çocuk ve gençlere hizmet etme gayretinden başka amaçları olmayan bir spor kulübü neden şikayet konusu edilir anlayabilmiş değilim " diye konuştu.

Evet dostla dedik ya Spor Kulüplerinde Başkanlık, Yöneticilik yapmanın bir de böylesi sıkıntılı tarafı var...yani affedersiniz içki içip, bilmem ne kullanan birileri değişik yerlerde naralar atar, güler oynarken, diğer yandan ise spor kulüp sahalarında spor yapma gayretindeki çocuklardan rahatsızlık duyan, -Aman gürültü patırdı yapmayın, bak sizi her yere şikayet ederim- diyen insanlar da yok değil.

Spor Kulüpleri Dernekler kanuna tabi olan ve kanunun verdiği haklar kapsamında faaliyetlerde bulunan, etkinlikler yapan bir sivil toplum kuruluşu. Aralarında çürük elmalar yok mu elbetteki var, farklı maksatlar güdenler yok mu elbette ki vardır...fakat halı sahadaki maçlardan ses geliyor, ışıklar rahatsız ediyor, şu, bu o diye değişik makamlara şikayet edilen birçok kulüp var...tamam meseleye empati yaparak da bakmadan duramayacağım, ama o zaman da tüm halı sahaların kapanması, ya da spor kulüp antrenmanlarında etkinliklerinde çok ses çıkıyor diye faaliyetlerine son mu verilmeli diye bir soru çıkıyor ortaya...

Yukarıda da örnekle de ifade ettiğim gibi, onu bunu içip nara atanları aman bulaşmayayım diye görmezden gelenler, konu spor kulüplerinden gelen ses olunca hiç vakit kaybetmiyor. Spor Kulüpleri ayakta kalabilmek için kanunun kendilerine verdiği bir hakkı kullanarak Halı Sahalar açıyorlar, belli masraflarını karşılıyorlar, yani her şey kanuni...

Hayatın normal hallerinden olan bir konu bu ters mantıkla bakarsak Fabrika yanında evi olanlar, gürültü geliyor diye fabrikaları kapattırsın, halı sahalardan ses geliyor diye halı sahalar kapansın, okul bahçelerinden teneffüslerde çok ses geliyor diye de okullar kapatılsın rahat edelim vesselam...bu arada benim yaşadığım eve de Boğaiçi'nden Yaz Akşamları onlarca tekneden müzik sesi geliyor öyle böyle de değil, televizyonun sesini açmadan duyamayacak derecede ne yapayım...yaşayıp gidiyoruz işte....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder