27 Kasım 2020 Cuma

BEYKOZ SEMPOZYUMU 2020 PROTOKOL KONUŞMALARI İLE BAŞLADI



İlki geçen sene yapılan Beykoz Sempozyumunun ikincisi açılış programı ile başladı. Selahaddin Kocaaslan'ın sunuculuğu ile Sosyal Medya Hesaplarında başlayan Sempozyumda Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile Beykoz İlçe Kaymakamı birer konuşma yaptı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın geçen sezon çok başarılı bir çalışma olarak dikkatleri çeken Sempozyumun bu sene Pandemi Süreci nedeni ile Sosyal Medya mecralarından yayınladığına dikkatleri çekerken, " Geçen seneki ilk sempozyumumuz ciddi bir karşılık buldu ve gelinen noktada bu sempozyumların sürekliliği konusunda mutabakata varıldı. Geçen sene Kentsel yerleşim ana eksene alınmış iken tarım konusunun dikkate daha fazla geleceği bir sempozyum yaşayacağız. Beykoz'un Osmanlı Döneminde stratejik anlamda Olağanüstü durumlarda Tarım Açısından önemli bir yer olduğu ortaya çıktı. Bu yönde bizlerde buradan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bir Tarım Çalıştayı gerçekleştirdik diğer yandan ise alım garantili üretimleri teşvik ettik. Nitekim 400 tonluk bir Karpuz Üretimi ortaya çıktı. Kiraz ve diğer sebze meyve türlerinde üretimde ciddi mesafeler katedildi. Bu çalışmalarımızda geçen seneki ilk sempozyumun ciddi, büyük katkıları olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki sadece tarım anlamında değil Beykoz'un Florası ile ilgili bilgiler ortay çıkı. Örneğin Türkiye'de tespit edilen 500 Kuş Türünün 287 tanesine Beykoz'da rastlanıldığı ortaya çıktı. Bu tür gelişmeler ve ortaya çıkan bilgiler gerek Kuş Gözlemcileri, gerekse de Doğa Turizmi açısından ilçemiz adına bir avantaj teşkil etmekte " diye konuştu



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın 2020 Yılı Beykoz Sempozyumunda toplamda 70 tebliğin sunulacağını, 84 konuşmacının olacağı bilgisini aktarırken bu çalışmalarda 128 Akademisyenin görev aldığını söyledi. Başkan Aydın konuşmasını - Bilgi Dünyanın en önemli gücüdür-cümlesi ile tamamlayıp hayırlı olması dileğinde bulundu.



Sempozyum Açılış Programına katılıp bir de konuşma yapan Beykoz İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ise ikincisi düzenlenen sempozyumun şehrimize ve ilçemize güzel bir getirisi olacağını söylerken sempozyum tebliğ başlıklarını tek tek inceldiğinde Beykoz'a ait tüm değerlerin yansıtılmasının anlamlı olduğunu ifade etti. 

Çiçekli programda akademisyenlerin yanı sıra yaşayan Beykozluların yapacakları aktarımlarında son derece güzel bulduğunu söylerken Allah emekleri zayi etmez  deyip Beykoz'un daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi anlamında sempozyumdan çıkacak bilgilerin yol gösterici olabileceğine vurgu yaptı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder