12 Ocak 2021 Salı

AK PARTİ BEYKOZ İLÇESİ YEREL MEDYASINI KONUK ETTİ


Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Teşkilatı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Beykoz İlçesi Yerel Medya temsilcileri ile yapacağı ve İlçe Başkanı M.Hanefi Dilmaç'ın ani çıkan rahatsızlığı nedeniyle ertelenen buluşmayı gerçekleştirdi.

Ak Parti'nin Kavacık'da bulunan İlçe Merkezinde gerçekleşen buluşmada İlçe Başkanı M.Hanefi Dilmaç öncelikle Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile kutlamasını yaparken ardından son yapılan İlçe Kongresi sonrasında şekillen Ak Parti İlçe Yönetim Kurulundaki isimlere ait bilgileri bazı istatistiksel rakamlar ile verdi.

Gerçekleşen toplantıda M.Hanifi Dilmaç'a İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Hayrettin Yanık, Murat Yumurtacı, Özkan Ayduğan, Fatih Yılmaz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, geçtiğimiz günlerde yapılan görev değişimi sonrasında Gençlik Kolları Başkanı olan Burak Karaçam eşlik etti.

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç medya mensupları ile buluşmasında Pandemi Süreci nedeni ile Kasım Ayında yapılan Ak Parti Beykoz İlçesi 7.Olağan Kongresinde Yönetim Kurulunda yapılan değişikliklere ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu.



2018 Nisan Ayında yapılan Kongre sonunda göreve başladıkları günden itibaren 7.Olağan Kongreye kadar olan süreçte yaşananları da paylaşan Dilmaç, " Bu dönemi kapsayan görev süremizde çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Bunun göstergelerinden biri olarak İstanbul Genelinde tüm ilçeler bazında yapılan son kongrelerde Yönetim değişikliğine gitmeyen, bu konuda il yönetimince mutabık kalınan 2-3 ilçeden biri olduğumuzu söyleyebilirim. İki buçuk yıllık görev süremizde Beykoz halkından büyük destek gördük, yanımızda oldular, bizlere güvendiler.  Geçtiğimiz Kasım Ayında yaptığımız Olağan Kongremizde benim ve il teşkilatımızın belirlediği kriterlerde bir harmanlamaya giderek yeni yönetim kurulumuzu belirledik. Bu güne kadar, İlçe Teşkilatının kuruluşundan bu yana görev yapmış arkadaşlarımıza ulaştık, kucaklaştık. Kimilerine yeni yönetim kurulu için teklifte bulunduk, seneler sonra bazı arkadaşlarımız ile yeni yönetimde buluştuk. Özkan Ayduğan, Hayrettin Yanık, Fatih Yılmaz  bu arkadaşlarımız arasında. Öte yandan Genel Merkezimizin belirlediği kriterler doğrultunda Gençlik Kolları Başkanlığında geçtiğimiz günlerde değişime gittik. Furkan Çeliker Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi olduğundan görevi Burak Karaçam'a devretti. Kadın Kolları Başkanımız Gaye Zayıf da Meclis Üyeliği olduğundan bu konudaki son kararı bekliyoruz, çünkü gerçekten de çok yoğun ve başarılı bir süreç yaşattı. Onun yakaladığı bu başarılı tablonun devamından yanayız ancak belirlenen bir kriter de ortada var. Cumhurbaşkanımız tarafından verilen 2 ödülümüz var ve bunu alırken de şahsım, Hanefi Dilmaç olarak değil ilçe teşkilatımızla, Kadın ve Gençlik Kollarımızla aldık. " diye konuştu.



Konuşmasında Kasım Ayında yaptıkları Kongre sonunda yeni göreve gelen yönetim kurulu hakkında da bazı bilgi aktarımlarında bulunan Dilmaç şu  cümleleri katardı...

"  Kasım ayındaki kongre için oluşturduğumuz yeni listede az olsun, benim olsun düşüncesi ile hareket etmedik. Toplumda karşılığı olan isimleri belirledik, tercih ettik. Beraber çalıştığımız yönetim kurulunu da tercih edebilirdik. İstişare Kurulu oluşturduk, partimize en üst düzeyde katkıda bulunacak isimlerden 45 kişilik bir Yönetim Kurulu oluşturduk, yine yönetimde en az 9 Bayan bulunma şartı varken biz bu sayıyı 11 kişi yaptık, yani 35 erkek, 11 bayandan oluşan bir yönetim oluşturduk. Bir başka örnek verecek olursam Yönetim Kurulumuzda 18-25 Yaş arası 1 kişi bulunma mecburiyeti varken biz bu sayıyı 7'ye çıkardık. Üniversite Mezunu 23, Lise Mezunu 19 sadece 3 tane ilkokul mezunumuz var. Yine ilçe yönetimini oluştururken demografik yapıyı da dikkate aldık, ilçedeki en fazla yoğunlukta yaşayan memleketlere dağıttık üyelikleri. Siyasetin kalitesini arttırma düşüncemiz kapsamında 3 tane Avukat arkadaşımızı yönetime aldık. Geçen Dönemki yönetime başlarken aktif 43 bin üyemiz vardı, biz bunu 50 bine çıkarma hedefi ile yola çıktık. Gelinen noktada 49 bin 200 üyeyi bulmuş durumdayız. "



Muhammed Hanefi Dilmaç konuşmasının devamında ise " Bakın ben hiçbir zaman güç bende olsun, sadece benim dediğim olsun mantığı ile hareket etmedim. Bir iş yapacak isek söz konusu Beykoz olacaksa, buraya hizmet olacaksa gerisi teferruattı. Fikir ayrılıkları olabilir, değişik görüşe sahip insanlar olabilir ki ben Çavuşbaşı Belde Belediye Başkanlık döneminde bu arkadaşlarla çok uyumlu bir çalışma dönemi geçirmiştim. Bizlere iletilen fikirlere, yorumlara eleştirilere önem veriyoruz, yanlışlıklarımız varsa onları görmüş oluyoruz. Biz sadece dedikodular yolu ile üzerimize gelinmesi taraftarı değiliz. Beykoz'da maalesef siyasetçi yetişmesi konusunda sıkıntılar var, bu nedenle yetişmiş siyasetçilere de destek olunmalı. Düşünün ki TBMM'de Beykoz'dan yetişme siyasetçilerden bir tek Osman Bey görev yaptı. Bunu sadece Ak Parti olarak değil tüm partiler bazında söylüyorum. " dedi.



Ak Parti Beykoz İlçe Merkezindeki buluşmada daha sonra İlçe Başkanı Dilmaç'a eşlik eden Yönetim Kurulu Üyeleri kendilerini tanıttı. Ardından Yerel Basın Temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Dilmaç'a Yılbaşı Gecesi Depreme Dayanıklı olmadığı yönünde gelen rapordan sonra yıkımı gerçekleşen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ile ilgili soru yöneltildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkıldığı ve bununla ilgili açıklamaların kamuoyuna net bir şekilde yapılmadığı söylemleri üzerine Dilmaç, "Silivri açıklarında meydana gelen depremden sonra İstanbul genelindeki bütün kamu binalarında incelemeler yapıldı. Bu binanın da beklenen İstanbul depreminin yaşanması durumunda ayakta duramayacağı ifade edilince belediyemiz de yapılması gerekeni yaptı. Yıkılmasaydı da içerisinde öğrenciler varken bir afet meydana gelseydi hesabını kim verecekti?" ifadelerini kullandı.


Dilmaç, 2018 yılında İlçe Başkanı olmadan önce "2 dönem Başkanlık yapacağım" ifadelerinin kendisine hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Siyaset baht işi, kadere inanıyoruz. Başkan yardımcılığından istifa ettikten sonra Belediye Başkan Adaylığı düşünüyordum. Biraz da istifamızın nedeni buydu. Sonradan ben nasıl Hayrettin Yanık ağabeyi arayarak göreve davet ettim, beni de aradılar İlçe Başkanı olman gerekiyor dediler. Emin olun ben Belediye Başkanı olamadım diye sadece 15 dakika düşündüm. İstediğim olmadı diye bırakıp gitmek olmaz. Siyaseti lider esaslı yaptığımı daha önce de söylemiştim. Lider ne derse onu yapıyoruz."



Milletvekili ya da Belediye Başkanı olamamasının yanında her 2 dönemde de potansiyel Belediye Başkan adayı olduğuna dikkati çeken Dilmaç, "Adayların belirlendiği masalarda bizim isimlerimiz hep konuşuldu. Siyasetten kopmayacağımı rahatlıkla söyleyebilirim. 10 yıl daha rahatlıkla varız. Bu parti kuruldu vardık, partimiz bayrağı devredince biz de bırakacağız" dedi.

Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür'ün 22 Aralık'ta kaleme aldığı, "Beykoz Belediyesi'nin 340 milyon parası vardı?" başlıklı köşe yazısında geçen "2024'te Türkiye'de her şey normal giderse, AK Parti rantçılardan yakasını kurtarabilirse,  Murat Aydın İstanbul'da, Muhammed Hanefi Dilmaç Beykoz'da Belediye Başkanı olacak... Sabredin görün..." ifadelerini de değerlendiren Dilmaç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konu hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama şunu söyleyebilirim. Kararı toplum verecek. Toplum ne derse o olur. Biz, Adalet ve Kalkınma Partisi var olduğu sürece başka bir oluşum ya da siyasi parti içerisinde olmayacağız"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder