14 Ocak 2021 Perşembe

ÖNCE AYDIN DÜZGÜN KONUŞTU SONRA CEVABI BEYKOZ BELEDİYESİNDEN GELDİ


Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezinin Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yılbaşı akşamı yıkılması sonrasında ilçe kamuoyuna yansıyan bazı görüşlere kendi açılarından bakış açılarını içeren bir açıklamada bulundu.

Aydın Düzgün, yıkılan kültür merkezi ve yıkılma ihtimali konuşulan diğer kamu alanları ile ilgili bir iddiada da bulunurken "Belediye binası, Kaymakamlık, adliye binaları ve eski İSKİ binası ve eğer becerebilirlerse okulun olduğu arazi dahil hepsini toptan satacaklar" dedi.


Düzgün, "Daha bir yıl önce 8 milyon lira harcayarak tamir ve tadilat yaptıkları Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezini iki günde yok ettiler, bahanesi çürükmüş! Nasıl çürükse artık, iş makineleri türlü zorluklarla yıktılar ve şimdi adliye ve kaymakamlık binaları da çürük demeye başladılar. Bu söyledikleri  kocaman bir yalan." dedi.

İlçe yöneticilerinin Barbaros Hayrettin Paşa Endüstri Meslek ve Teknik Lisesini yıkmak istediği iddiasını da savunan Düzgün, şunları kaydetti:

"Bütün bunları neden yapıyorlar kafalarının arkasında ne var? Aslında bir önceki dönemde de söyledikleri ile bunları birleştirdiğimizde ortaya en iyi bildikleri şey çıkıyor. Beykoz’a katma değer yaratalım gibi bir dertleri yok. Söyleyemiyorlar ama gerçek şu, belediye binası, Kaymakamlık ve adliye binaları ve eski İSKİ binası eğer becerebilirlerse okulun olduğu arazi dahil hepsini toptan satacaklar!"

BEYKOZ BELEDİYESİNDEN BELGELİ CEVAP HAKKI GELDİ...

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün gün içinde yaptığı açıklamalarının akşamında ise İlçe Medya Organlarına Beykoz Belediye Başkanlığı tarafından bazı belgeleri de içeren bir açıklama metni gönderildi. Metinde şu ifadelere yer verildi.


"Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve belediyemize ait tüm yapılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca incelenmiştir. İnceleme sonunda hazırlanan raporda Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin beton dayanımının 11,6 MPa olduğu ortaya çıkmıştır. Rapora göre bu bina yüksek risk taşımaktadır. Olası bir depremde herhangi bir can kaybı yaşamamak için bina hemen boşaltılıp mühürlenmiş, ardından yıkılmıştır.

Beykoz Belediyesinin Açıklamasında, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin Beykoz Kaymakamlığı binasının arka tarafındaki alanda bugünün gereksinimlerini karşılayacak ve 7/24 yaşayacak bir anlayış gözetilerek aynı isimle yeniden inşa edileceği de kaydedildi.

Açıklamada özel bir vurgu yapılarak Beykoz Kaymakamlığı'nın bulunduğu alanın ve diğer bahsi geçen alanların belediyeye ait olmadığı, satılmasının da yasal olarak söz konusu olmadığı belirtildi.

Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaların bir diğer bölümünde ise bölgede yapılması düşünülen projeye ilişkin bazı detaylar aktarıldı.

Bölge tıpkı tüm hemşehrilerimizden tam not alan sahil düzenlememiz gibi kamusal ihtiyaçlar gözetilerek modern ve kullanışlı olacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Bölgede, Beykoz'umuzun ihtiyacı olan bir meydan ve bu meydan etrafında şekillenecek bir sosyalleşme alanı tasarlanacaktır. Buradaki meydan düzenlememizin ardından Beykoz sahilimiz İstanbul’un en gözde yerlerinden birisi olacak, sahilimizle birlikte ekonomimiz de canlanacaktır."

"Tüm bu bilgiler ışığında CHP Beykoz İlçe Başkanı Sayın Düzgün’ün, bilgi aldığı kaynakları tarafından ya kasıtlı ya da sehven yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Zira kamu kaynaklarının peşkeş çekileceği düşüncesi, ancak bu düşünceyi hayata geçirmek isteyenler tarafından hayal edilebilir."



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder