5 Mart 2021 Cuma

BEYKOZ'DA YENİ BİR ARAMA-KURTARMA DERNEĞİ....BEYKUT

 



Tüm ülkede son yıllarda üst üste yaşanan deprem hadiselerinin ardından birçok arama-kurtarma grupları kurulmuş idi. Beykoz İlçemizde de bu anlamda gerek resmi gerekse de özel girişimler ile kurulan dernekler de yok değil...

Bu dernekler içinde birisi var ki 2019 Yılında Kuruluşu gerçekleşse de uzun süredir hazırlık süreci yaşamakta. Beykoz Trekking Grubunun etkinliğinde rast geldiğimiz Beykoz Arama Kurtarma Eğitim Derneği Kurucularından Fethi Aslantürk ile yaptığımız görüşme ileriki aylarda adından fazlası ile söz edileceği inancına sahip olduk.




Öyle ki Beykut Derneği bünyesinde o kadar farklı kesimlerden üyeler var ki...en ilginci de Sat Komandolarının da olması...Fethi Aslantürk, Dernek olarak öncelikle resmi makamlar nezdinde girişimlerinin olduğunu söylerken, " İstanbul Valiliği ve Beykoz Kaymakamlığını bu konuda bilgilendirdik. Çok profesyonel bir ekip olma hedefimiz var, bu nedenle resmi kurumlardan da bazı destekler ve taleplerimiz olacak. Biz sadece deprem odaklı değil çok geniş kapsamlı bir proje dahilinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bunun için aceleci olmadan ciddi adımlar ile yola koyulduk. Önümüzdeki günlerde resmi kurumlar ile yapacağımız istişareler sonrasında kamuoyuna ayrıntılı açıklamalarımız olacak " diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder