28 Şubat 2021 Pazar

TALİP ERCAN , " HER YENİ GÜN YENİDEN BAŞLAMAK İÇİN BİR FIRSATTIR..."


Bu ilçenin yadsınmaz gerçekleri var...Tarihi Onçeşmeleri, Beykoz ve Küçüksu Çayırları, Mısırı, Paçası, Cevizi, Kalkan Balığı ve de Beykoz Spor Kulübü...

Beykoz Spor Kulübü ile haşır-neşir olmaya başladığımız günleri, yılları defalarca yazdım...gelinen noktada ilçemiz için, sosyal hayatındaki hareketlilik, yepyeni heyecanlar ve sayfalar için Beykoz Spor Kulübü merkezli bir gerçek ortaya çıkmakta.

Bilindiği üzere Beykoz Spor Kulübü 113 Yıllık mazisi ile Türk Sporunun lokomotiflerinden biri konumunda olmuştur. Geriye dönük nostaljik eklemeler ile konuyu dağıtma düşüncesinde değilim, kaldı ki bunu şu Pandemi Sürecinde fazlası ile yaptık.

Diyeceğim o ki ile başlayan köşe yazılarımda bu güne değin birçok farklı konuda düşüncelerimi, görüşlerimi açıkladım...bundan sonra da Allah nasip ettiği müddetçe de devam edeceğiz.

Şimdi önümüzde Bölgesel Amatör Lig maçları var...her grupta çift devreli olunursa 12 ya da 14 maçlık bir grup serisi, ardından her grup birincilerinin eleme serileri ve dolayısı ile de 3.Lige çıkan meşakkatli bir yol var.

Gelin bu kez isimlere takılmadan Beykoz 1908 A.Ş. Takımının TFF 3.Ligine çıkabilmesi için el ele verelim...sonrasına sonra bakılır...bu mümkün mü neden olmasın? yapılması gereken Beykoz'daki varlıklı, zengin işadamlarını harekete geçirebilmek. Bu konunun üzerinde ısrarla durmaktayım ve de bıkmadan usanmadan da duracağım. Çünkü Beykozluların şu süreçte maddi durumları her kesimi ile kötü mü kötü...

Beykoz Stadına konacak reklamlar ve bunun fatura karşılığı olarak son kuruşuna kadar vergiden düşülme hali varken, işte bu işadamlarını harekete geçirebilmek meselenin özü...

Şimdi biz gelin Bölgesel Amatör Lige odaklanalım...başarı için kenetlenelim...ilçedeki bütün Sivil Toplum Kuruluşları bir kez dahi olsa, ortak amaç için, Beykoz'un simgesi Spor Kulübü için bırakın maddi yardımı manevi destek babında yanında olsun kulübün.

Dargınlıklar küskünlükler rafa kaldırılsın...hele bir TFF 3.Ligine bir adım atalım, zaten oraya çıkınca maddi kaynaklarda kendiliğinden gelecek İddia gelirleri, ulaşım-konaklama katkıları gibi...

Evet biz ailecek Beykoz'u seviyoruz, yıllarca peşinden koştuk, annem sağlıklı günlerinde her kış atkı ve bere örerdi sarı-siyah renkli, seneye soldu mu söker yeniden ders düz edip örerdi. Bizler gibi sosyal hayatının ana eksenini Beykoz olarak belirlemiş binlerce kişi aile var.

Bu zamana değin bazı dostlar ile değişik nedenlerden dolayı anlaşmazlıklar da yaşamadık da değil. Ama ne yaptık ise ne fikir öneride bulunmuş isek Beykoz için olmuştur. Buradan kimde hakkımız varsa helal olsun diyorum, dostlarımız da helal etsinler...Büyük Beykoz için el ele verelim...

Bakın Beykoz'da insanları bir arada tutacak belki de tek bağ Beykoz Spor Kulübü kaldı gibi. Ben bile Emekli olduğumda aldığım Çekmeköy'deki evime gitmedim, burada kirada oturuyorum...neden? Beykoz maçlarındaki o şaşalı, parlak günleri yeniden yaşayabilmek için.

Bölgesel Amatör Lig maçlarına taraftar alınmayacak...muhtemelen her maçımız da sosyal medya vasıtaları ile canlı aktarılacaktır. Diyeceğim o ki Beykoz Belediyesinin reklam panoları var, elektronik buralardan ya da merkezi bir yerden bu maçlar Beykozluların izlemesi için de kurulacak sistemle düzenlenebilir.

Tamam belki tarafsız sahadaki maçlara gidilmeyecek ama, gelin Sivil Toplum Kuruluşları Beykoz'u bayraklar, pankartlar ile donatalım...Beykoz 1908 Takımına başarı dilekleri içeren mesajları herkes görsün. Takımımıza manevi bir güç katalım.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'dan dileğim ise bu düşünceler kapsamında gelin şu kulübe bir el verin...inanın sizde bu işten büyük keyif alacaksınız...Beykoz taraftarları küser, kızar, bağırır çağırır ama yeri geldi mi de centilmenliğin delikanlılığın kitabını da yazar...siz bir el verin bakın gönüllere girmek nasıl yaşayın. Bu ilçeden omuzlarda taşınarak ayrılın görev bitiminde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder