23 Nisan 2021 Cuma

ÜMİT YILMAZ YAZIYOR..." ÖMÜR DEDİĞİN NEDİR Kİ !!! "


İnsanoğlunun hayatta amaçları ve hedefleri hiç bitmez.
İlk 5 yıllık bebeklik, çocukluk süresinden sonra hayat mücadelesi başlar. Daha 6 yaşını bile doldurmadan okul hayatıyla bir ömür boyu sürecek koşuşturmaya adeta bismillah der insanoğlu.

İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite derken neredeyse ortalama insan ömrünün üçte biri geride kalır.
Liseyle başlayan üniversiteyle devam eden yıllarda insanoğlu geleceğinin ne olacağını düşünmeye başlar.
Sonrasında iş bulma derdi, iş bulduktan sonra evlenme heyecanı derken 3-5 yılda böyle geçince insanoğlu bir anda 30'lu yaşları bulur.
Sonrasında bir evim olsun, bir arabam olsun derdiyle yoğrulur, yıllarını harcar insanoğlu.
Bir evi olan insan niçin bir evim daha olmasın koşuşturmasıyla yine oraya buraya savrulur. 40'lı, 50,li yaşlarda ise çocuklarıma ne bırakabilirim mücadelesi başlar insanoğlu için. Hiç bitmez insanoğlunun koşuşturması. Sonrasında emekli olayım bir tatil yöresine yada köyüme yerleşeyim, ev yapayım çabasındadır.
Bu kadar mücadelenin ardından 60'lı, 70'li yaşlara çoktan gelmiştir insanoğlu. Onun için uzun ve yorucu bir ömür geride kalırken arkaya döndüğünde bir çırpıda geçen bir ömür ifadesini kullanır genellikle.

Hatta dün gibi çocukluğumu hatırlıyorum cümlesi dökülür bir anda dilinden. Oradan oraya savrularak heba ettik kendimizi der bazen de pişmanlıkla. Bunları yaparken de birçok şeyi ihmal ettik der arada sırada olsa da.
Bu dünyada hiç birimiz kalıcı değiliz.
Ev, araba sahibi olmak tabii ki önemli ama bana göre çok daha önemli şeylerde var bu fani hayatta. Dost ve iyi arkadaşlar edinmekte bunların en başında gelen gelenlerden biri. Bir diğeri de iyi insan olabilmeyi becerebilmek tabi ki.
En önemlisi de kuşkusuz ne güzel adamdı. Ne güzel insandı. Ne güzel Müslümandı dedirttirebilmektir muhakkak ki.
Şairinde dediği gibi önemli olan bu dünyadan göçüp giderken bu gök kubbede hoş bir sada bırakabilmektir.
Bugüne kadar bunu dedirttirebilmek için mücadele de ettim bunca hengamenin içerisinde. Bundan sonra ömrüm olduğu sürece en öncelikle hedefimde bu olacak kesinlikle. İnsanların arkamdan iyi Müslümandı demeleri dünyadaki her şeyden çok daha önemli benim için.
Sözün özü şu ...
Hedefimiz ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz dünya hayatında gök kubbede hoş bir sada bırakmak olsun. Arkamızdan iyi adamdı dedirtmek olsun dostlar.
Ne kadar yaşarsak yaşayalım.
80 yılda yaşasak!
Ömür dediğimiz nedir ki?
Yazı :Ümit YILMAZ 22 Nisan 2021 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder