2 Eylül 2021 Perşembe

MAHMUT ŞEVKET PAŞA PRESTİJ CADDE DÜZENLEMESİ BAŞLADI


B
eykoz’un doğal tarım ve süt ürünleriyle meşhur yerleşimi Mahmut Şevket Paşa Mahallesi, kent ihtiyaçlarına uygun hazırlanan prestij cadde düzenlemesiyle bakımlı yollar ve yeni bir meydana kavuşuyor.  

Beykoz Belediyesi tarafından, ilçedeki kimlikli yaşam alanlarının korunması  ve mevcut yaya-araç trafiğinin düzenlenmesi için hayata geçirilen “Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Prestij Cadde Düzenlemesi”yle mahallenin sosyal canlılık kazanması sağlanacak.

Estetik Taş Kaplama

Proje kapsamında ilçenin en işlek yollarından olan, civar köylere de ulaşımı sağlayan Mahmut Şevket Paşa Caddesi üzerindeki 870 metre uzunluğundaki yolda, 10 bin m2’lik estetik taş kaplama çalışması  yapılacak.



Yenilenen yol aksına yaya hareketini kolaylaştırmak için 6 adet yaya geçidi ve 23 araçlık otopark da kazandırılacak. 

Yeni Meydan 

Mahallenin en büyük ihtiyaçlarından olan kamusal açık alan ihtiyacını karşılamak için, Mahmut Şevket Paşa Caddesi üzerindeki 700 m²’lik alana yeni bir meydan kurulacak.   

Mahalle sakinleri ve ziyaretçilerin buluşacağı meydan, kent mobilyalarıyla donatılarak dinlenme, yürüyüş ve gezinti imkânları artırılacak.  

Yeşil alan düzenlemeleri ve farklı kotlarda oturma birimleriyle hazırlanacak mekân ilçe sakinleri ve ziyaretçilerini kullanışlı bir sosyal alan olarak ağırlayacak.



Aydınlık Yollar

Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ni, bakımlı bir görünüme kavuşturacak çalışmayla yollar modern aydınlatma elemanlarıyla donatılacak.

Proje kapsamında mevcut binalarda görüntü kirliliğine yol açan tabela, anten, klima, aydınlatmalar, kablo, afiş ve reklam gibi eklentilerin düzenlenmesi de tasarlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder