11 Ocak 2023 Çarşamba

İLÇE SPOR MÜDÜRÜ FATİH KORKULU BEYKOZ MEDYA TEMSİLCİLERİNİ KONUK ETTİ


10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile bir özel program da Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünden geldi.

Pandemi sürecinde 2021 Yılının Mart Ayında Beykoz'a atanıp görevine başlayan Fatih Korkulu, İl Müdürlüğü Riva Tesislerinde Beykoz İlçesi Yerel Medya temsilcilerini konuk ederek 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günlerini kutladı.



Gerçekleşen kahvaltının ardından medya temsilcileri ile tanışan, ve kendini tanıtan Fatih Korkulu ardından Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yapılan faaliyetler ve sorumluluk alanlarını içeren bir konuşmada bulundu.


Amaçlarının Beykoz'un eski köy yeni mahalle statüsündeki yerler de dahil olmak üzere spor alanında geniş bir alanda faaliyette bulunma düşüncesinde olduklarını söyleyen Korkulu, "
İlçemize ait resmi verilere bakıldığında İstanbul'da Fatih ilçesinden sonra Beykoz ve Beyoğlu Belediyelerinin 45'er mahalle ile en fazla mahalleye sahip olduklarını görüyoruz. Tabi ki bu durumun avantajlarının yanı sıra dezavantajının da olduğunu söylemek mümkün. Eski Köy Statülü 20 mahalle de içinde olmak kaydıyla 45 mahalleye spor anlamında ulaşabilme düşüncesindeyiz. Kurum olarak misyonumuz spor yapmak isteyen herkese kapılarımızı açmak. Bu konuda İlçe Belediyemiz ile koordineli bir çalışma da yapmaktayız. Özellikle okullarımızın içindeki ve yanındaki atıl alanları spor alanına dönüştürmek istiyoruz." diye konuştu.



Beykoz'un Türkiye Sporunda özel bir yeri olduğuna vurgu yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Korkulu, " Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'da tesisleri bulunmakta. Hatta Süper Ligdeki Var Sisteminin kumanda merkezi de bu tesis içinde. Türkiye İzcilik Federasyonunun en geniş kapsamlı kamp yeri ilçemizde bulunmakta. Okçuluk Sporunda çok güzel bir tesis Beykoz Belediyesi Alibahadır Tesislerindeki yer almakta. Eski adı Kanuni Ormanı yeni adı ile Beykoz Spor Ormanı 10 kilometrelik parkuru ile Bisiklet ve Atletizm sporcuları için çok güzel ve kullanışlı, modern görünüme sahip. Öte yandan alanında Türkiye'nin en etkili Spor Bilimleri Fakültesini içeren Marmara Üniversitesinin SBF'si ilçemizde. Devlere ait 11 okulumuzda Spor Salonu bulunmakta. Son yıllarda ise gerek Ulusal gerekse de Uluslararası birçok etkinliğe ilçemiz ev sahipliği yapmakta. Bu anda Grandfondo Bisiklet Yarışı ve Triatlon Federasyonunun 2 büyük etkinliği ilçemizde yapılmakta ve her sene de devam edecek. Riva'da Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesisimizn arkasında olan bölgeyi Beykoz Belediye Başkanlığı bir Spor Üniversitesi yapılmak üzere tahsis etmiş durumda. Bu konuda Yüksek Öğretim Kurumundan cevap beklenmekte." şeklinde konuştu.

Beykoz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Korkulu bundan sonraki sportif etkinliklerde ilçe yerel medyasının da takibi için davet ve duyuruların yapılacağını iletirken gelen konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.

TALİP ERCAN ( ER-HA BEYKOZ )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder