6 Ocak 2023 Cuma

TFF İSTANBUL İL TEMSİLCİLİĞİNDEN HAFTA İÇİ MAÇ AÇIKLAMASI VAR


İstanbul İl Temsilciliği yeni sezonun başlamasından itibaren yaşanan aksilikler sebebi ile sezon başında yapılan programda 3 kez güncelleme yaptığını belirterek, hafta ortası verilebilecek maç programı konusunda kendi resmi sayfasından açıklama da bulundu.

 İl temsilciliği tarafından yapılan açıklama da 

"Sezon planlaması İl Temsilciliğimiz tarafından yapılırken bir çok kriter göz önünde bulundurulmaktadır: Okulların kapalı olduğu dönemlerde ailelerin ve futbolcuların tatilde olduklarından hareketle sezonun başlangıcı olarak okulların açılış dönemi dikkate alınmaktadır. Sezonun bitimi ise okulların tatil olduğu tarih dikkate alınarak planlanmaktadır. 

Sezon içerisinde en fazla 4 kategori aynı anda oynatılabilmektedir. Burada da dikkat edilecek husus alt yapılarda sporcuların oynayabileceği kategorilerdeki yaş sınırlamalarına göre hareket edilmektedir. Örneğin U14 oynanırken U15 başlatılamamaktadır. U16 oynanırken U17, U17 oynanırken de U18 oynanamamaktadır. U12 ile U13 aynı anda oynanamayacağı gibi U11 ile U12’de aynı anda oynanamamaktadır.  

Bir diğer husus ise alt yapılarda Türkiye Şampiyonalarına katılacak takımların belli bir tarihte bildirilme zorunluluğudur. Sahaların yetersiz olması sebebiyle haftalık oynanacak müsabaka sayıları en önemli faktörlerden bir tanesidir. Ayrıca LGS, Açıköğretim ve Üniversite Sınavı tarihleri de planlamadaki önemli etkenlerdendir.

Haftalık müsabaka sayıları, lisans işlemlerindeki kulüplerin geç işlem yapmalarından kaynaklanan yoğunluk, Türkiye Şampiyonaları, okul durumları, sınav tarihleri gibi faktörlere ilaveten olumsuz hava koşulları ve beklenilmeyen durumlar da planlamadaki etkenlerdendir. Bütün bu sebeplerden dolayı sezon başı yapmış olduğumuz planlama 3 kez güncellenmiştir.

Biliyoruz ki hafta içi oynanan müsabakalar çalışan ve öğrenci olan futbolcular için çeşitli zorluklar getirmektedir ancak verilen müsabakaların zamanında bitirilmesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü’ne onaya sunulması zaruri olduğundan kulüplerimizin müsabakalarını planlamaya göre bitirmeleri bir zorunluluktur." denildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder