6 Şubat 2023 Pazartesi

BEYKOZ'DA DA DEPREM SEFERBERLİĞİ YAŞANDI

 


Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketinde 10 ilde yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ülkenin her yanında olduğu gibi Beykoz’da da seferberlik ilan edildi.

Deprem sonrasında Akşam ile Yatısı Namazı sonrasında Selalar okundu. 

Başta Beykoz İlçe Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi olmak üzere ilçemizde temsilcilikleri olan Yardım Kuruluşlarını adeta alarma geçerken haberin duyulması ile birlikte  her geçen saatte sosyal duyarlılığın fazlası ile yansıdığı paylaşımlara rastlanıldı.

İlçemiz Spor Kulüpleri içinde ilk harekete geçen spor kulübü Rüzgarlıbahçespor olurken öncelikle Mahalle Merkezinde toplanmaya başlanan yardımların ardından nakdi olarak da ilk toplanan rakamların ardından acil gerekli malzeme temini için satın alınma yoluna gidildi.

Öte yandan Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar kapsamında, Beykoz Belediyesi, İHH Beykoz Temsilciliği ve AFAD ekipleri deprem yaşanan kentlere yola çıktı.

İlk gönderilen ekibin ardından ise Beykoz Belediye Başkanlığı 14 kişiden oluşan 2. Arama Kurtarma ekibini de depremin hissedildiği illerden olan ve hava alanı kullanılabilen Adana’ya gönderdi.

 Bununla birlikte daha önce Beykoz Devlet Hastanesi önünde hizmet veren çorba aracı da gerekli bakımları yapıldıktan sonra hizmet vermek üzere deprem bölgesine gitti.

Beykoz Devlet Hastanesi ekibi arkadaşları tarafından uğurlandı

Deprem sonrası alınan ilk kararlar gereği Beykoz Devlet Hastanesinden 30 kişilik bir sağlık ekip bölgeye doğru yola çıktı. Hemen ardından ise Beykoz Belediyesi iş makinelerini bölgeye gönderdi.

Beykoz Belediyesi iş makinelerini gönderdi

Beykoz Belediyesi’nin 4 adet JSP’si deprem bölgesine gönderilmek üzere iş makineleri parkından vinçler aracılığı ile tırlara yüklendikten sonra uğurlandı. 

Bir tır dolusu ihtiyaç malzemesi gönderildi

Bir tır dolusu yardım Beykoz'dan yola çıktı. Beykoz halkının destekleriyle elde edilen ürünlerde bölgeye gönderildi. Beykoz Kaymakamlığı sabah saatlerinde yardım kampanyasının duyurusunu yapmış, bütün kamu çalışanlarının duyarlı olmasını istemişti. Yapılan çağrının ardından kısa sürede bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı.

Yardım yapacak olan Beykozlu vatandaşların yardımlarını için Beykoz Kaymakamlığı Koordinesindeki Çubuklu Mahallesi Vatan Caddesi NO:2 Adresindeki Atatürk İlköğretim Okulu merkez olarak belirlendi.

Gün boyu okul spor salonuna gelen yardımlar çeşitleri kapsamında ayrılırken ilk tır doldu ve yola koyuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder